Peticija da se Trampu zabrani ulazak u Britaniju

Izvor: Radio 021, 09.Dec.2015, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija da se Trampu zabrani ulazak u Britaniju

Sto hiljada potpisa sakupljeno je do danas u podne za peticiju koja poziva da se zabrani američkom milijarderu Donaldu Trampu ulazak u Veliku Britaniju posle izjava o muslimanima i o radikalizaciji kvartova u Londonu i Parizu.

Potpisnici smatraju da Donaldu Trampu treba da bude zabranjen ulaz u Veliku Britaniju, piše u tekstu peticije pokrenute juče i objavljene na vebsajtu britanskog parlamenta. Sa sakupljenih 100.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << potpisa peticija može da bude podneta parlamentu na raspravu.

Izjava Trampa, kandidata za predsedničku nominaciju republikanaca, u kojoj traži zabranu ulaska muslimana u SAD naišla je na osude širom sveta. Tramp je takođe izazvao polemiku svojim izjavama o Parizu i Londonu. "Gledajte šta se desilo u Parizu, užasni masakr... ima zona u Parizu koje su radikalizovane gde policija odbija da ide, oni su skamenjeni od straha", rekao je Tramp, a za London je rekao takođe da "ima mesta koja su toliko radikalizovana da se policajci plaše za sopstveni život".

Gradonačelnik Londona Boris Džonson je rekao da su te izjave "totalna budalaština". "Jedini razlog zbog kog bi izbegavao neke kvartove Njujorka je rizik da ne naletim na Donalda Trampa", rekao je juče Džonson. Portparol londonske policije rekao je da je važno reći građanima Londona da "Tramp potpuno greši". "Svaki kandidat za predsedničke izbore u SAD dobro je došao da ga londonska policija brifuje o stvarnom stanju održavanja reda u Londonu", dodao je on.

U Škotskoj je takođe pokrenuta peticija za oduzimanje Trampu počasnog doktorata koji je dobio 2010. godine od škotskog univerziteta Robert Gordon iz Aberdina. Danas u podne ova peticija objavljena na sajtu "38 Degrees" imala je više od 18.400 potpisa.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.