Penali rešili londonski derbi i finalistu Liga kupa

Izvor: Mondo, 25.Jan.2019, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penali rešili londonski derbi i finalistu Liga kupa

"Plavci" bolji od "pevaca" u uzbudljivoj utakmici na Stamford Bridžu.

Imao je Totenhem 1:0 posle prve utakmice polufinala Liga kupa protiv gradskog rivala Čelsija, ali i nekoliko važnih igrača koji nisu mogli da nastupe u revanšu zbog povreda (Kejn, Ali, Vanjama) ili učešća na Azijskom kupu (Son, koji nastupa za Južnu Koreju).

Iskoristili su to izabranici Mauricija Sarija i nadoknadili zaostatak, međutim, nedovoljno da bi izbegli penale.

Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 90 i "kusur" minuta bilo je 2:1 za Čelsi, a  pošto u ovom takmičenju ne važi pravilo gola u gostima, pristupilo se izvođenju penala.

Kao u prethodnom delu utakmice, tako i u šutevima sa bele tačke, "plavci" su bili uspešniji. Prvo je Erik Dajer u trećoj seriji šutirao preko gola, a zatim je Kepa odbranio šut Lukasa Mure, posle kog je David Luiz doneo finale domaćinu.

Precizni za Čelsi prethodno su bili Vilijan, Aspilikueta i Žoržinjo, dok su golove za Totenhem sa 11 metara dali Eriksen i Lamela.

Na tribinama Stamford Bridža bio je i novi napadač Čelsija, Gonzalo Iguain.

Što se tiče golova iz igre, Čelsi je poveo u 27. minutu posle sjajnog udarca Kantea sa ivice kaznenog - lopta je prošla kroz noge prvo Sisoku, a onda i golmanu Gazaniđi. Na 2:0 povisio je Eden Azar u 38. nakon brze akcije sa polovine terena i povratnog dodavanja Aspilikuete, ali je vredan gol za goste dao Fernando Ljorente u 50. minutu. Sjajno se iskusni centarfor bacio ispred Davida Luiza i udarcem glavom sproveo loptu u mrežu posle centaršuta Denija Rouza.

To, ipak, nije bilo dovoljno njegovom timu da izbegne eliminaciju, a pored poraza, problem bi mogla da bude i povreda levog beka, Bena Dejvisa, koji je morao da bude zamenjen posle pola sata igre.

Čelsi će u finalu igrati protiv Mančester sitija, 24. februara na Vembliju. "Građani" su ukupnim rezultatom 10:0 savladali trećeligaša Barton. Već posle prve utakmice igrane na Etihadu i pobede 9:0 bilo je jasno ko će dalje.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.