Odmah: Evakuacija iz 800 stanova u Londonu

Izvor: B92, 23.Jun.2017, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odmah": Evakuacija iz 800 stanova u Londonu

London -- Ukupno 800 stanova iz pet solitera u severnom delu Londona biće evakuisano odmah kako bi se ugradila zaštita od požara, saopštile su londonske vlasti.

"Evakuacija će biti odmah sprovedena jer ne možemo da budemo sigurni da li su stanari bezbedni", izjavio je londonski zvaničnik Džordž Guld.

Odluka je doneta devet dana posle požara u soliteru u zapadnom delu Londona u kojem je poginulo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 79 osoba.

U soliteru su živeli siromašni ljudi koji primaju socijalnu pomoć i oni su se godinama žalili na probleme sa strujom i druge probleme, zbog čega je zgrada prošle godine renovirana.

Zgrada se u noći između 14. i 15. juna zapalila i brzo izgorela, najverovatnije zato što je u nju prilikom renoviranja ugrađen jeftin, zapaljivi termo-izolacioni materijal.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.