Izvor: RTS, 22.Nov.2020, 22:59

Medvedev turnir iz snova završio titulom u Londonu!

Četvrti teniser sveta Danil Medvedev turnir iz snova završio je osvajanjem pehara u Londonu. Medvedev je pehar najboljeg na Završnom turniru u engleskoj prestonici potpuno zaslužio, pošto ga je završio sa maksimalnih pet pobeda, a u finalu je bio bolji od Dominika Tima. Rus je savladao Austrijanca posle velike borbe i preokreta, rezultatom 4:6, 7:6 (7:2), 6:4. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Danil je tako stigao do devete titule u karijeri, ubedljivo najveće do sada, učinivši to na impresivan način.

Trijumfovao je u svih pet mečeva i ušao u probrano društvo učesnika koji su, na putu do pobedničkog trona, pobeđivali trojicu najboljih igrača planete – ovoga puta to su Novak Đoković, Rafael Nadal i Dominik Tim.
Momak iz Moskve je nakon slabijeg prvog dela sezone zablistao u finišu i pokorio prvo Pariz, pa potom i Londom.
Redom je bio bolji od Zvereva, Đokovića, Švarcmana i Nadala, da bi u poslednjem meču bio na ivici poraza od Tima, ali se još jednom volšebno vratio.
Jasno je bilo da nas očekuje dramatičan okršaj i počelo je u tom stilu – maratonskim gemom i dugim razmenama koje su više odgovarale Medvedevu. Kod rezultata 2:2 Danil je imao 40:0 na svoj servis, odlično izgrađen poen i poprilično jednostavan smeč, ali ga je zakucao u mrežu.
Tada je pritisnuo dugme za samouništenje, pošto je izgubio još četiri uzastopna poena i Tim je napravio važan brejk. Imao je Austrijanac i pomoć mreže kada god bi mu bilo potrebno, ali je sjajnom defanzivom i hrabrim napadima zaslužio da ga fortuna pogleda.

Nakon nešto manje od 50 minuta je rešio prvi set u svoju korist, da bi onda propustio veliku priliku u petom gemu drugog. Imao je dve brejk lopte, kod prve i pravi zicer na mreži, ali nije uspeo da tada slomi otpor četvrtog tenisera planete.
Mogao je da bude surovo kažnjen već u sledećem gemu, kada se suočavao sa brejk prilikama. Ipak, izvukao se i otišlo se u taj-brejk. Dominiku sada nije funkcionisala taktika "udaraj iz sve snage" i 24-godišnji Rus je izborio treći set.
Dodatno je Danil promenio taktiku i krenuo češće da izlazi na mrežu, a sa druge strane, Tim je energetski počeo da pada. Iščupao se igrač iz Viner Nojštata u gemu u kojem je imao 0:40, potom spasao ukupno osam brejk prilika, ali je na devetoj popustio.
Medvedev mu je oduzeo servis u šestom gemu i prednost sačuvao do kraja, pa je Dominik drugu godinu zaredom poražen u finalu Londona.
Istorija je još jednom ispisana u "O2 areni", pošto je ovo šesta godina zaredom sa različitim šampionom.
Završni turnir u Londonu igran je za nagradni fond od 5.700.000 dolara, a šampionu je osim 1.500 bodova, pripao ček na maksimalnih 1.564.000 američkih novčanica.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Medvedevu titula u Londonu!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2020

Četvrti teniser sveta Danil Medvedev turnir iz snova završio je osvajanjem pehara u Londonu. Medvedev je pehar najboljeg na Završnom turniru u engleskoj prestonici potpuno zaslužio, pošto ga je završio sa maksimalnih pet pobeda, a u finalu je bio bolji od Dominika Tima. Rus je savladao Austrijanca...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.