London poslao ratne brodove u Persijski zaliv

Izvor: RTS, 06.Jan.2020, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London poslao ratne brodove u Persijski zaliv

Brodovi Kraljevske mornarice raspoređeni su u subotu uveče u prostor Persijskog zaliva, zbog rasta tenzija između Irana i Sjedinjenih Država, prenosi Independent.
Ministar odbrane Ben Volas kaže da su brodovi poslani u blizinu Ormuskog moreuza kako bi štitili britanske trgovačke brodove od eventualnih napada.

On je dodao da će britanska ratna mornarica učiniti sve kako bi zaštitila svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trgovačke brodove i građane.
Raspoređivanje brodova mornarice dolazi nakon upozorenja britanskog ministarstva spoljnih poslova svojim građanima koji se nalaze u Iranu i zemljama regiona ili tamo putuju. 
Teheran je najavio odmazdu zbog likvidacije generala Kasema Solejmanija, a koju su izvele američke snage u Iraku.
Posmrtni ostaci najuticajnijeg iranskog generala Kasema Solejmanija dopremljeni su danas u Iran, gde su se okupili mnogobrojni građani. 
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.