Izvor: MozzartSport.com, 22.Nov.2020, 12:29

London dobija novog šampiona: Danil Medvedev ili Dominik Tim?

Ko će se popeti na tron na završnom ATP turniru?

Pored dva najbolja svetska reketa, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, malo ko je očekivao da će plasman u finale izboriti Austrijanac i Rus. U borbi za trofej Završnog mastersa u Londonu neće biti ni srpskog asa, ni Bika sa Majorke, već se za njega sukobljavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Danil Medvedev i Dominik Tim (19.00, TV Sport klub).

U odličnoj formi su u O2 Arenu stigli austrijski i ruski teniser, a sjajnim igrama su potvrdili da više nisu budućnost svetskog tenisa, već njegova sadašnjost i da će uz plejadu mlađih igrača voditi glavnu reč u nadolazećim godinama. Pokazali su Tim i Medvedev da više ne postoji psihička barijera protiv najboljih slomivši Srbina i Španca u višečasovnom nadmudrivanju u tri seta.

U najvažnijim trenucima obojica su ispaljivala projektile sa servis linije, početni udarac nije zakazivao. Nisu dozvoljavali rivalima da ih poremete promenama ritma i kada je delovalo da klize ka ambisu, pronalazili su put i način za povratak u meč. I Medvedev i Tim bili su staloženi, odlučni i hrabri u završnicama duela. Sazreli su.

Treći i četvrti reket sveta na turu su se sastajali četiri puta, a prednost u međusobnim okršajima ima Dominik Tim koji vodi 3:1. Austrijanac je bio bolji u Sankt Peterburgu, Barseloni i ove godine na US openu gde je osvojio prvi Gren slem u karijeri, dok je Danil Medvedev nadigrao Tima na mastersu u Kanadi minule godine.

19.00

(1.75) Danil Medvedev – Dominik Tim (2.08)

Danil Medvedev je uoči dolaska na Završni masters, koji se ove godine poslednji put održava u Londonu, pokorio Pariz. Osvajanjem titule na mastersu u Bersiju, Moskovljanin je skinuo ogroman teret sa pleća. Bio je to njegov prvi pehar, u sada već sezoni na izmaku. Rasterećen je stigao Medvedev u London i podario je ljubiteljima belog sporta izvanredna izdanja. Atomski tenis viđen je na mečevima ruskog tenisera koji u grupnoj fazi nije ispustio ni set, prošetao se do polufinala, a zatim je posle preokreta slavio protiv Rafaela Nadala i uskratio mu priliku da se u finalu bori za toliko željenu titulu na Završnom mastersu.

Austrijanac Dominik Tim je baš kao i Medvedev osvojio jednu titulu u 2020. godini, ali i te kako vrednu. Prigrabio je Tim pehar na US openu, probio led, a u danas će u O2 Areni pokušati da uradi ono što mu u prošlogodišnjem finalu na Završnom turniru nije pošlo za rukom protiv Stefanosa Cicipasa. Momak rođen u Viner Nojštatu je trijumfom nad Đokovićem u ratu nerava upisao 300. pobedu u karijeri.

Na Temzi će biti krunisan osmi šampion od kako se turnir preselio u prestonicu Velike Britanije, a šesti različiti u prethodnih šest godina. Nikolaj Davidenko prvi je podigao trofej u Londonu, Novak Đoković je bio najuspešniji na ovom mestu, čak četiri puta ( ukupno pet titula na Završnom mastersu). Rodžer Federer, rekorder po titulama na turniru koji okuplja najbolju osmoricu u tekućoj sezoni, radovao se u O2 Areni dva puta, a u prethodne četiri godine pobednici turnira bili su redom Endi Mari, Grigor Dimitrov, Aleksandar Zverev i lanjski osvajač Stefanos Cicipas.

Danil Medvedev i Dominik Tim imaju priliku da se upišu zlatnim slovima u Londonu pre selidbe završnog ATP turnira u Torino.

It all comes down to this! Who will take the title? ????@DaniilMedwed | @ThiemDomi | #NittoATPFinals pic.twitter.com/PlENOq7HGF

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: London,   Novak Đoković finale

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.