Karakašević: U Londonu po medalju

Izvor: RTS, 10.Maj.2012, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karakašević: U Londonu po medalju

Četvrto učešće na Olimpijskim igrama. Godine iskustva, spremanja i velikog rada. Konačno došlo je vreme i za medalju sa najveće smotre sportista. Sam Karakašević tvrdi da je u "životnoj" formi i da medalja neće biti iznenađenje. Naravno, potrebno je i malo sportske sreće da bi se stiglo do cilja.

Najbolji srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević rekao je da trenutno pruža najbolje partije u životu i da nije nemoguće da se na Olimpijskim igrama u Londonu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << umeša u borbu za medalju.

 

"U Londonu ću četvrti put učestvovati na Igrama. Skupio sam mnogo iskustva i znam da imam šanse za odličan plasman. Upravo završena sezona mi je bila najbolja u životu, osvojio sam bronzu na EP u singlu i uz malo sreće u žrebu, moguće je da doguram daleko. Nadam se samo da u prva dva kola za rivala neću dobiti nekog Kineza", rekao je Karakašević Tanjugu tokom druženja srpskih olimpijaca sa novinarima u kompaniji Telenor.

On je dodao da neće mnogo igrati tokom leta, jer iz iskustva zna da najbolje partije pruža kada nema mnogo mečeva iza sebe.

"Imam ponude za nekoliko egzibicija, ali znam sebe. Mnogo bolje igram kad dođem direktno iz treninga. U ovom trenutku kao realan domet čini mi se plasman u četvrtfinale. Posle toga je sve moguće, pa čak i da dobijem nekog Kineza. Za mene je dobro što u Londonu neće učestovati Šveđani Valdner i Person od kojih sam gubio na prethodnim Igrama ", konstatovao je Karakešvić uz šaljivu opasku da će biti zadovoljan ako izgubi od boljeg i ukoliko pobedi slabijeg.

Karakašević je apelovao na državu da pomogne stoni tenis, pošto je, prema njegovom mišljenju, ovaj olimpijski sport bezrazložno zapostavljen.

"Jako je teško trenirati i raditi kad nema nikakve pomoći. Ono što zaradimo u inostranstvu, a nisu to neke pare, morali bismo da potrošimo na jake turnire. Upravo zato je i fantastičan uspeh plasman Marka Jevtovića na OI. To je rezultat koji zaslužuje apsolutni respekt. Potrudiću se da mu pomognem koliko mogu, a i on će meni olakšati, pošto ću prvi put na Igrama imati sa nekim da sparingujem i zagrejem se za meč", kazao je on.

Karakašević je najavio da će, kao i na prethodnim Igrama, bez obzira na svoj rezultat, posle toga biti najveći navijač srpske reprezentacije.

"Ja volim sport, posebno kolektivne. Mislim da se dobro razumem u neke od njih i sa uživanjem ću navijati za naše sportiste u Londonu. Nadam se da će biti razloga da slavimo", zaključio je Karakašević kome će Igre u Londonu biti četvrte u karijeri.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.