Kako će izgledati novi londonski taksi?

Izvor: B92, 06.Jan.2014, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će izgledati novi londonski taksi?

Nissan je predstavio prototip novog taksi vozila koje će se uskoro pojaviti na ulicama britanske prestonice. Automobil je zasnovan na modelu NV200, a prvi primerci primiće mušterije do kraja 2014.

Ako vam Nissan NV200 London Taxi izgleda pomalo čudno to je zato što je japanski proizvođač želeo da u dizajn svog prvobitnog modela utka stilske elemente klasičnog londonskog taksi vozila po kome je ovaj grad prepoznatljiv više od pola veka.

Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga su u standardni model NV200 ugrađeni okrugli farovi, retro rešetka hladnjaka i specifični krovni "taxi" znak, za čije osvetljenje je ovog puta upotrebljena LED tehnologija.

Kao krajnji rezultat, nastalo je vozilo koje svakako neće osvojiti nagradu za najbolji dizajn.

Novi taksi počeće da se proizvodi u decembru 2014, a biće opremljen 1.6 litarskim benzinskim motorom i automatskim menjačem.

Nissan očekuje da će automobil u eksploataciji prosečno trošiti 7 litara goriva na 100 pređenih kilometara.

Za 2015. najavljena je i verzija e-NV200 London Taxi koju će pogoniti elektromotor.
Pogledaj vesti o: Nissan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako će izgledati novi londonski taksi?

Izvor: Dzungla.org, 07.Jan.2014, 09:07

Nissan je predstavio prototip novog taksi vozila koje će se uskoro pojaviti na ulicama britanske prestonice. Automobil je zasnovan na modelu NV200, a prvi primerci primiće mušterije do kraja 2014.. OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.