Haos na ulicama Londona: Protesti, sukobi, hapšenje VIDEO

Izvor: B92, 01.Apr.2017, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos na ulicama Londona: Protesti, sukobi, hapšenje VIDEO

London -- U Londonu se istovremeno održavaju protesti krajnjih desničara i antifašista, a nakon sukoba dve grupe demnstranata britanska policija uhapsila je 14 osoba.

Kako javlja AP, londonska policija uvela je posebne uslove za marš i miting, koji su organizovali krajnje desničarska politička partija "Britain First" i pokret "Engleska odbrambena liga" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opisujući ih kao "marš protiv terorizma".

"Zajedno ćemo pokazati da se ni sada ni ikada nećemo saginjati, ni plašiti terorista i terorizma", saopštila je Liga na Fejsbuku.

Nedaleko od demonstranata koji podržavaju kranju desnicu, održavaju se kontrademonstracije koje je organizovala antifašistička grupa "Ujedinjeni protiv fašizma".

Demonstranti su se okupili na Trgu Trafalgar, a odatle su se raširili po okolnim ulicama.

Policija je uvela ograničenja kako bi pokušala da zadrži učesnike dva skupa razdvojenim.

Protesti su usledili 10 dana nakon napada u Londonu, tokom kojeg su ubijene četiri osobe kada je Halid Masud pregazio tri osobe na Vestminsterkom mostu, a potom izbo policajca ispred zgrade britanskog parlamenta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napeto u Londonu: Protesti desničara i antifašista, 12 uhapšenih

Izvor: Vesti-online.com, 01.Apr.2017

U Londonu se istovremeno održavaju protesti krajnjih desničara i antifašista, a britanska policija uhapsila je 12 osoba i pokušava da spreči da dođe do sukoba, javio je AP...Londonska policija uvela je posebne uslove za marš i miting, koji su organizovali krajnje desničarska politička partija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.