Farah ima male šanse u Londonu

Izvor: B92, 15.Jan.2014, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Farah ima male šanse u Londonu"

Bivši pobednik Londonskog maratona Kenijac Emanuel Mutai ocenio je Mo Farah ima male šanse da pobedi na svom debiju u aprilu.

Farah je prošle godine trčao polumaraton, a ove godine će olimpijski šampion na 5.000 i 10.000 metara prvi put trčati punu distancu.

Nije da želim da potcenim Faraha, daleko do toga, ali uz poštovanje prema njemu, on nema iskustva u trčanju maratona. Prošle godine je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istrčao polumaraton, dok učešće u trci na 42 kilometara zahteva mnogo iskustva, veliku izdržljivost i mentalnu snagu“, rekao je Mutai koji drži rekord staze u Londonu rezultatom 2:04.40 sata iz 2011. kada je pobedio.

29-godišnji Kenijac, koj je prošle godine bio drugi u Londonu, iza Etiopljanina Cegaje Kebedea, istakao je da se nada da će njegov rekord biti oboren, s obzirom na kvalitet konkurencije.

Spreman sam za taj izazov i pokušaću da istrčim solo trku“, rekao je Mutai, koji drži peti najbolji rezultat svih vremena u maratonu sa 2:03:52 sata, ostvaren u Čikagu prošle godine kada je bio drugi.

Učesće na maratonu u Londonu potrvrdili su i njegov zemljak svetski rekorder Vilson Kipkang, kao i još jedan Kenijac Džefri Mutai, dvostruki pobednik Njujorškog maratona, kao i najbrži u Berinu i Bostonu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Farah ima male šanse u Londonu"

Izvor: B92, 15.Jan.2014

Bivši pobednik Londonskog maratona Kenijac Emanuel Mutai ocenio je Mo Farah ima male šanse da pobedi na svom debiju u aprilu...Farah je prošle godine trčao polumaraton, a ove godine će olimpijski šampion na 5.000 i 10.000 metara prvi put trčati punu distancu...„Nije da želim da potcenim Faraha,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.