Evrogrupa pozvala London da brzo reaguje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2016, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evrogrupa pozvala London da brzo reaguje

Ministri finansija evrozone razmotrili su danas finansijske posledice posle odluke Velike Britanije da istupi iz Evropske unije i pozvali vlasti u Londonu da brzo reaguju u rešavanju problema posle Bregzita.

Evrogupa, koju čine 19 zemalja sa zajedničkom evropskom valutom, na prvom sastanku posle referenduma 23. juna u Velikoj Britanijia, pozvala je London da što pre preduzme mere da evropska privreda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne trpi posledice Bregzita.

Austrijski ministar finansija Hans Jerg Šeling pozdravio je odluku da Tereza Mej u sredu postane nova britanska premijerka očekujući od nje da brzo donese odluku o merama da se ukloni "neizvesnost na evropsko tržištu".

Predsednik Evrogrupe i holandski ministar finansija Jerun Dajselblum takođe se založio za brzo rešavanje svih problema vezanih za Bregzit.

Britanski premijer Dejvid Kameron ostavio je svom nasledniku da pokrene proceduru izlaska zemlje iz EU i započne pregovore o budućem odnosu između Velike Britanije i EU.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Evrogrupa pozvala London da brzo reaguje posle Bregzita

Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2016

Ministri finansija evrozone razmotrili su finansijske posledice posle odluke Velike Britanije da istupi iz Evropske unije i pozvali vlasti u Londonu da brzo reaguju u rešavanju problema posle Bregzita...Evrogrupa, koju čine 19 zemalja sa zajedničkom evropskom valutom, na prvom sastanku posle referenduma...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.