Džonson pozvao na proteste ispred ruske ambasade u Londonu

Izvor: B92, 11.Okt.2016, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson pozvao na proteste ispred ruske ambasade u Londonu

London -- Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson pozvao je na antiratni protest ispred zgrade ambasade Rusije u Londonu zbog bombardovanja Alepa u Siriji.

"Sigurno bih voleo da vidim demonstracije ispred ruske ambasade", rekao je Džonson tokom rasprave o bombardovanju Alepa u britanskom parlamentu, kao i da “izjave zgražavanja nad ruskim napadima na Alep već potrošene".

On je rekao da protivnici rata nisu izrazili dovoljno ogorčenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog konflikta u Alepu, prenosi AFP.

"Gde je sada Koalicija Stop Ratu? Gde su oni?", zapitao je šef britanske diplomatije.

Reč je o grupi koju je osnivao aktuelni lider laburista Džeremi Korbin povodom otpora ratovima u Avganistanu i Iraku, kada su 2003. godine milioni Britanaca izašli na ulice.

On je ranije tokom dana izjavio da svi "raspoloživi dokazi" ukazuju na to da je Rusija odgovorna za bombardovanje humanitarnog konvoja u Siriji i da Rusija rizikuje da postane izolovana država zbog postupaka u Siriji.

Džonson ipak nije najavio nove mere protiv vlasti u Moskvi, navodeći da je ostaje nada da će Rusija uraditi pravu stvar i da će ponovo uspostaviti prekid vatre u Siriji.
Pogledaj vesti o: London,   Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.