Demonstranti upali u Kraljevsku banku Škotske

Izvor: Danas, 01.Apr.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti upali u Kraljevsku banku Škotske

Hiljade demonstranata okupilo se juče u centru Londona protestujući protiv ekonomske krize i samita G-20, a jedan deo njih je pokušao da uđe u Banku Engleske i gađao policiju jajima i voćem. Učesnici protesta su pokušavali da probiju policijske barikade postavljene ispred Banke i uzvikivali „Ukinite novac!“, a takođe su blokirali ulice u finansijskom sedištu grada. Jedan deo demonstranata čija su lica bila pokrivena zavojima uspeli su da razbiju prozore i nakratko uđu u zgradu Kraljevske banke Škotske.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hiljade demonstranata na ulicama Londona zbog krize

Izvor: Capital.ba, 01.Apr.2009

LONDON, Hiljade demonstranata okupilo se danas na dobro čuvanim ulicama Londona uoči samita Grupe 20 o globalnoj ekonomskoj krizi. Demonstranti su se okupili raznim povodima - od upućivanja zahtjeva za pomoć svjetskoj sirotinji, preko suzbijanja klimatskih promjena, do kažnjavanja odgovornih za...

Nastavak na Capital.ba...

Protesti protiv Samita G 20: Folklor, ili - svest o realnosti?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2009

LONDON - U centru Sitija, londonske poslovne četvrti, tokom jednog od skupova protiv Samita G 20, kome je prisustvovalo više hiljada ljudi, demonstranti su se sukobili sa policijom ispred zgrade britanske Centralne banke...Preko dve i po hiljade pripadnika policije mobilisano je za slučaj da u Londonu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

London: Demonstracije uoči početka summita G20

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Apr.2009

Demonstranti, koji su se danas okupili na protestu u Londonu nezadovoljni finansijskim sistemom u svijetu, razbili su prozore i nakratko ušli u zgradu Kraljevske banke Škotske (Royal Bank of Scotland - RBS). Najmanje 4.000 osoba okupilo se u Sitiju ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Haos u Londonu, desant na Centralnu banku Engleske

Izvor: 24sata, 02.Apr.2009, 03:37

Dan pred početak samita G20, sastanka lidera 20 najmoćnijih zemalja sveta, u Londonu su se rasplamsali policije i demonstranata koji su pokušali da uđu u Centralnu banku Engleske. Više ulica u centru grada je zatvoreno, a izlozi mnogih radnji i restorana su zaštićeni daskama, kao i neki spomenici.

Nastavak na 24sata...

Pendrecima protiv demonstranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Apr.2009

Britanska policija upotrijebila je sinoć pendreke da bi rastjerala višestotina demonstranata okupljenih oko Engleske banke u centru Londona gdje se održava samit G-20.Policajci s pendrecima i štitovima pokušali su prije sumraka d ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

London blokiran drugi dan zaredom

Izvor: B92, 02.Apr.2009

London -- Demonstranti drugi dan zaredom blokiraju London dok lideri najbogatijih zemalja pokušavaju da nađu zajedničko rešenje za prevazilaženje finansijske krize...Antiglobalisti, antikapitalisti, anarhisti, borci za zaštitu životne sredine i mirovnjaci ujedinili su se u protestu protiv sistema...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.