Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2021, 10:43

ATP Kvins: Čilić posle Štutgarta želi i londonsku krunu

Hrvatski teniser protiv Fabija Fonjinija u osmini finala turnira na travi

Sezona na travi je veoma kratka. Samo nekoliko turnira na programu su pred centralni turnir godine, Vimbldon. Igra se u Haleu, a u isto vreme teniseri odmeravaju snage u Kvinsu, u Londonu. U utorak je nekada najbolji teniser sveta Endi Mari pobedio na startu Benou Pera sa 6:3, 6:2. Bila je to prva pobeda Škota posle više od tri godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << On je tek 124. na ATP listi, pre nekoliko godina je imao tešku operaciju kuka.

Pokazao je nekadašnji šampion Vimbldona da nije još za penziju, mada će teško da ponovi rezultate od pre šest, sedam godina kada se sa Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom činio veliku četvorku svetskog tenisa. On će sutra na teren protiv Italijana Beretinija, a danas se igraju prva četiri meča osmine finala.

17.20: (1,27) Čilić - Fonjini (3,40)

Najzanimljiviji duel biće poslednji meč dana, a sastaju se veterani Marin Čilić i Fabio Fonjini (17.30). Hrvatski teniser je prošle nedelje osvojio turnir na travi u Štutgartu posle trijumfa protiv Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima. Obojica tenisera nisu više u svetskom vrhu. Čilić je na 37. mestu, a Fonjini na 29.

Ovi teniseri su odigrali pet mečeva, prvi još davne 2009. godine. Bolji je bio Čilić koji je slavio četiri puta, dok je Italijan jednom slavio, u prvom meču, pre 12 godina. Poslednji put igrali su pre tri godine u osmini finala Rolan Garosa kada je Čilić dobio posle pet setova.

15.55: (1,45) Bublik - Drejper (2,55)

Hrvatski teniser se na startu turnira u engleskoj prestonici mučio sa Ofnerom koga je dobio posle tri seta. Fonjini nije imao problema sa Luom.

14.30: (1,70) Nori - Karacev (2,03)

Ruski teniser Aslan Karacev prošlog meseca je dobio Novaka Đokovića na Serbian openu u Beogradu. Njegov današnji rival biće domaći teniser Kemeron Nori, 41. teniser na ATP listi. Biće to prvo odmeravanja snaga ovih igrača.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj su gostovali Strahinja Pavlović i Darko Brašanac...

ATP KVINS, LONDON (TRAVA) - OSMINA FINALA

Sreda

13.05: (1,27) De Minaur - Milman (3,40)

14.30: (1,70) Nori - Karacev (2,03)

15.55: (1,45) Bublik - Drejper (2,55)

17.20: (1,27) Čilić - Fonjini (3,40)

***kvote su podložne promenama

Četvrtak

11.00: Beretini - Mari

11.00: Lopez - Šapovalov

11.00: Manarino - Evans

11.00: Troicki - Tiafo

Tagovi:
Pogledaj vesti o: London,   Penzija

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.