Izvor: Blic, 02.Apr.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riberi ponovo srušio Litvance, Rumuni se oprostili

Reprezentacija Francuske je upisala i drugu pobedu protiv Litvanije u kvalifikacijama za SP2010, ponovo u režiji Franka Riberija (1:0), dok se Rumunija posle poraza od Austrije (2:1) oprostila od sna o Južnoj Africi.

"Trikolori" su i ovoga puta imali problema da probiju odbranu Litvanaca, ali je u drugom poluvremenu na scenu stupio sjajni Riberi i golom u 75. minutu potvrdio Domenekove reči da će se glavna borba za prvo mesto u grupi 7 voditi između Francuske i Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Rumunija je u Beču imala zadatak da "spasi" ovaj deo kvalifikacionog kalendara, ali i nade za plasman, i poraz od "orlova" u Konstanci nadomesti boljim rezultatom protiv Austrije.

Gosti su poveli preko Tanasea u 24. minutu, ali je Hofer odmah izjednačio, da bi u finišu prvog dela kompletirao preokret i postavio konačnih 2:1. Sjajan debi za novog selektora Austrije Ditmara Konstantinija, znači da će dve ekipe skoro sigurno propustiti SP, kao i to da će Viktor Picurka uprkos svojim željama morati da napusti klupu selekcije. On je rekao da neće podneti ostavku bez obzira na rezultat, a podršku su mu pružili i igrači boljom igrom u drugom delu. Ipak, njihova inicijativa nije donela golove, pa će rumunski savez imati argument više da potraži novog stručnjaka.

Naredni mečevi kvalifikacija za SP igraju se 6. juna i 10. juna, a sastaju se Srbija - Austrija i Litvanija - Rumunija, odnosno Farska Ostrva - Srbija.

Izveštaje, rezultate i tabele ostalih grupa možete pronaći ovde.

Rezultati i tabela grupe 7 kvalifikacija za SP2010:

Austrija - Rumunija 2:1

(Hofer 25, 44 - Tanase 24)

Francuska - Litvanija 1:0

(Riberi 75)

Tabela: Srbija 12 (5 mečeva), Francuska 10 (5), Litvanija 9 (6), Austrija 7 (5), Rumunija 4 (5), Farska Ostrva 1 (4) bod.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Crna Gora i dalje bez pobede

Izvor: B92, 01.Apr.2009, 23:37

Fudbalska reprezentacija Crne Gore nije uspela da ostvari prvu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi...Najbolji crnogorski fudbaleri u sredu su u Tbilisiju, u okviru 8. kvalifikacione grupe, igrali nerešeno, bez golova, protiv selekcije Gruzije. Posle dva remija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.