Orlovi ubedljivi protiv Litvanije, Srbija u B diviziji

Izvor: RTS, 20.Nov.2018, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" ubedljivi protiv Litvanije, Srbija u B diviziji

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Litvaniju sa 4:1 i plasirala se u B diviziju Lige nacija. „Orlovi“ sa četiri pobede i dva remija prvi u grupi 4, C divizije.
Srbija je kao veliki favorit ušla u meč sa Litvancima, ali posle prvih 45 minuta igre u Humskoj nije moglo ni da se nasluti da će biti pet golova.

Bez ikakvih uzbuđenja i prilika, uz sablasnu atmosferu na tribinama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (čemu je sigurno doprineo i hladan dan u Beogradu), učinilo je prvo poluvreme užasnim za gledanje.
Ali u nastavku drugačija slika.
Srbija je povela autogolom Žulpe u 51. minutu. Živković je izveo korner, a Žulpa glavom poslao loptu u mrežu.
Sedam minuta kasnije, Aleksandar Mitrović je postigao gol (asistirao je Živković), šesti u kvalifikacijama. Napadač Fulama je bio najviši u skoku, i lagano povisio na 2:0.
Petravičijus je smanjio na 2:1 u 64. minutu posle velike greške Predraga Rajkovića. Golman Srbije je loše intervenisao kod jednog centaršuta, praktično spustio loptu Petravičijusu koji je pogodio i uneo dozu neizvesnosti.
Ona, ipak, nije bila dugog veka, pošto je Srbija sa dva brza gola došla do ubedljive prednosti, na kraju i pobede.
Aleksandar Prijović, koji je priliku dobio na poluvremenu, povisio je na 3:1, još jednom je asistirao Živković.
A onda, tri minuta kasnije, Adem Ljajić je postigao gol za 4:1. Prijović ga je proigrao, a Ljajić divno lobovao protivničkog golmana sa ivice šesnaesterca.
Srbija se ovom pobedom plasirala u B diviziju Lige nacija i, što je još važnije, imaće dve šanse da se kvalifikuje na prvenstvo Evrope.
Ukoliko "orlovi" to ne urade u kvalifikacijama, na proleće 2020. godine igraće u baražu u kome će učestvovati još selekcije Norveške, Finske i Škotske.
Srbija bi u polufinalu igrala protiv Norveške.
Sa četiri pobede i dva remija, Srbija je zauzela prvo mesto (14 bodova) u grupi 4 divizije C, ispred Rumunije koja ima 12, Crna Gora 7, Litvanija je bez bodova.
Ovako je protekao meč:
22.33 - Kraj meča.
22.15 - GOOOL! Novi gol za Srbiju, strelac je Ljajić u 74. minutu za vođstvo od 4:1. Odlično je Prijović uposlio Ljajića, koji je pobegao odbrani gostiju, a potom sjajno prebacio golmana.
22.12 - GOOOL! Prijović je strelac u 71. minutu za vođstvo od 3:1. Svoju treću asistenciju na meču upisuje Andrija Živković, ovoga puta nakon njegovog centaršuta sa desne strane, najbolji u skoku bio je Prijović.
22.07 - Odličan pokušaj Mitrovića, koji je uhvatio volej sa ivice kaznenog prostora, ali je šutirao preko gola.
22.04 - GOOOL! Litvanci su smanjili rezultat, Petravičijus je smestio loptu u gol, posle loše intervencije Predraga Rajkovića.
21.58 - GOOOL! Aleksandar Mitrović. Živković je "zavrnuo" sa boka, Mitrović najviši u skoku i lopta je u mreži. Srbija vodi 2:0.
21.57 - Stativa! Prijović je ispratio centaršut, lepo gađao glavom, lopta je završila na stativi.
21.52 - GOOOL! Srbija je povela posle kornera koji je izveo Andrija Živković. Nespretna reakcija litvanskih fudbalera, Žulpa je glavom smestio loptu u svoju mrežu.
21.51 - Lepa akcija Srbije, Živković je ostavio loptu za Rukavinu, ovaj odlično šutirao, ali samo korner za Srbiju.
21.48 - Odmah prilika za Srbiju, posle kornera, ali loptu nisu uspeli da zahvate ni Veljković ni Rodić.

21.47 - Počelo je drugo poluvreme.Izmena u ekipi Srbije, Aleksandar Prijović je na terenu umesto Mijata Gaćinovića.
21.32 - Poluvreme u Humskoj, bez golova.
21.19 - Uzvraća selekcija Srbije dobrom prilikom, Živković je centrirao nakon igranja rukom Litvanaca, u pet metara skočio je Maksimović, ali taj udarac završava pored gola.
21.17 - Najbolja šansa na meču delo je Litvanaca u 33. minutu. Nakon dobro izvedenog prekida, Januševskis je sa pet metara uputio udarac, ali je sjajno reagovao Predrag Rajković, a lopta je pogodila prečku nakon njegove intervencije.
21.14 - Solidan pokušaj Petravičijusa sa ivice šesnaesterca, ipak dobro postavljen je bio Rajković.
20.55 - Nema previše uzbuđenja, nema prilika i pokušaja. Posle uvodnih nekoliko minuta, u kojima su Litvanci pokazivali da će odigrati hrabro u Beogradu, Srbija polako staje na loptu, želeći kontrolu.
20.45 - Počeo je meč u Beogradu.
19.30 – Meč počinje za više od sat vremena, poznat je sastav selekcije Srbije.

Pogledaj vesti o: Partizan,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.