Iznenađenje, Ritas osvojio trofej u Kupu kralja Mindaugasa! (video)

Izvor: Sportske.net, 17.Feb.2019, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađenje, Ritas osvojio trofej u Kupu kralja Mindaugasa! (video)

Trofej nacionalnog kupa u Litvaniji završio u Vilnjusu.

Košarkaši Ritasa slavili su u finalu litvanskog kupa, koji od pre par godina nosi naziv Kup kralja Mindaugasa, bili su bolji od velikog rivala Žalgirisa rezultatom 67:70.

Tvrdo je bilo u prvoj deonici, koju je Ritas rešio u svoju korist rezultatom 11:13.

Ipak, puleni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Šarasa Jasikevičijusa dolaze do preokreta u nastavku, pa do poluvremena stiču četiri poena viška.

Uspeli su košarkaši Žalgirisa da uvećaju svoju prednost za tri poena u trećem kvartalu, ali se Ritas vratio u poslednjih par minuta.

Neizvesno je bilo do samog kraja, ali je više koncentracije u penal završnici imala ekipa iz Vilnjusa, koja je osvojila trofej, prvi put od 2016. godine.

Pobednički sastav je predvodio Krejmer sa 15 poena i šest skokova, odličan i Parahovski sa 14 poena i 11 uhvaćenih lopti, 13 poena dodao je Rok Stipčević, dok su dvocifreni bili i Di Džej Sili sa 11, kao i Butkevičijus sa 10 postignutih poena.

Kod Žalgirisa 15 poena Grigonisa, po 11 su dodali Leo Vesterman i Eron Vajt, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Jankunas.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drama u Litvaniji " Ritas "okrenuo" Žalgiris i uzeo Kup

Izvor: B92, 18.Feb.2019, 00:42

Košarkaši Ritasa savladali su Žalgiris u finalu kupa Litvanije nakon velikog preokreta tokom poslednjih četiti minuta susreta...Žalgiris je vodio tokom čitavog meča, ali su izabranici Dainijusa Adomaitisa tokom poslednja četiri minuta uspeli da naprave seriju 17:5 i da slave u velikom finalu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.