Poluvreme: Bajern vodi golom Riberija, bledo izdanje Reala!

Izvor: Blic, 17.Apr.2012, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poluvreme: Bajern vodi golom Riberija, bledo izdanje Reala!

Ovogodišnje izdanje Lige šampiona ulazi u samu završnicu, pa su na programu prvi mečevi polufinala. Bajern u Minhenu dočekuje madridski Real od 20:45, dok se u sredu u istom terminu u Londonu koplja ukrstiti Čelsi i Barselona. Obe utakmice možete da pratite sa nama na Blicsport.rs u tradicionalnom blogu uživo.

Poluvreme - Bajern - Real 1:0

Na odmor zadovoljniji odlaze igrači Bajerna, koji vode >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protiv Reala golom Riberija iz 17. minuta.

Puleni Žozea Murinja su odigrali možda jedno od najlošijih poluvremena ove sezone u svim takmičenjima, uz samo dve prilike koje je imao Benzema, ali bez prave 100 postotne šanse.

39' - Dve odlične šanse, još bolje odbrane Kasiljasa i Nojera

Posle uvodne prilike na meču, opet se Benzema našao u dobroj prilici da savlada Nojera, prvo je zalomio Alabu na desnoj strani, ušao u kazneni prostor, ali je šutirao direktno u nemačkog golmana.

Odmah u sledećem napadu opasnu šansu imali su Bavarci - Kros je proigrao Gomeza koji je pobegao svom čuvaru i stavio na muke Kasiljasa, ali je čuvar mreže Madriđana ukrotio njegov udarac.

36' - Žuti karton za Robena

U sudijsku beležnicu ušao i Arjen Roben, posle visoko podignute noge i oštrog starta nad Koentraom, koji je Holanđanin ispratio uz ironičan osmeh.

32' - Još jedan loš slobodnjak Ronalda

Nakon faula Badštubera nad Di Marijom, defanzivac Bajerna je zaradio žuti karton i to je prva javna opomena na meču.

Usledio je novi pokušaj Kristijana Ronalda iz slobodnjaka, ali je lopta od živog zida završila u rukama Nojera, za razočarenje Portugalca.

27' - Bajern opasniji, dobar šut Švajnštajgera

Real za sada ne liči na onaj Real koji smo navikli da gledamo ove sezone u LŠ, a u prilog tome govori i podatak da igrači Bajerna imaju više loptu u svom posedu - 51:49 odsto.

Dobar pokušaj imao je i Bastijan Švajnštajger u 27. minutu kada je oštro šutirao sa nekih 22-23 metra iskosa sa desne strane, ali je lopta prohujala pored desne stative.

vanMarkovic

Utorak, 17. 04. 2012. 20:47

Za koga navijati - Murinja ili Mašineriju... :) #ligasampiona

21:10 - Ukradene Ronaldove kopačke pre meča!

Nesvakidašnji incident dogodio se pre meča, kada su tri para Ronaldovih kopački, ali i nekoliko primeraka njegovog i Ozilovog dresa ukradeno iz svlačionice Reala.

Videćemo kako će to uticati na njihovo izdanje u Minhenu, a ceo slučaj Madriđani su odmah prijavili UEFA.

21' - Ronaldo preko gola iz slobodnjaka

Strepeli su navijači Bajerna posle vodećeg gola, pošto je Kristijano Ronaldo imao slobodan udarac sa 25 metara, ali je tukao preko gola Nojera, iz pozicije iz koje je zatresao mrežu Hihona za vikend u Primeri.

18' - GOOOOOOOL! Bajern vodi 1:0!

Već u 18. minutu došlo je do velikog slavlja na Alijanc areni, pošto je Frank Riberi doveo Bajern u vođstvo!

Posle kornera Krosa sa leve strane, lopta se odbila od Badštubera i došla pravo do Riberija na 10 metara od gola, a krilni napadač ju je oštrim udarcem poslao kroz šumu nogu i iza leđa nemoćnog Kasiljasa!

15' - Ramos vukao za dres Riberija, penala nema

U 15. minutu opet je došlo do sukoba igrača dva tima nakon duela Serhija Ramosa i Franka Riberija, kada je defanzivac Madriđana povukao za dres u kaznenom prostoru, ali je Veb ostao nem.

Dosta neroveze na terenu u ovim momentima.

13' - Prve čarke, oštar start Koentraa nad Robenom

Oprostio je Hauard Veb oštar prekršaj Koentraa nad Robenom, iako je došlo do blagog koškanja igrača oba tim, za sada glavni arbitar nije vadio kartone.

7' - Benzema stavio Nojera na muke

U sedmom minutu Real je bio veoma blizu pogotka - Ozil je odlično pronašao Benzemu, a Francuz je sa nekih 15-tak metara iskosa sa desne strane snažno tukao, ali je Nojer uspeo da izbaci loptu u korner.

Posle udarca iz ugla nije bilo opasnosti po domaćina.

4' - Kros centrirao iz slobodnjaka, odbrana Reala na mestu

Nakon nešto grubljeg starta Di Marije, sudija Veb je dosudio prekršaj iskosa sa leve strane, a Toni Kros je centrirao iz slobodnjaka, ali je odbrana Reala otklonila svaku potencijalu opasnost.

1' - Počelo je prvo polufinale Lige šampiona!

Počeo je meč u Minhenu između Bajerna i Reala, prvi sa centra krenuli su Bavarci.

20:32 - Real bez poraza do megdana sa Bajernom

Madriđani su bili u grupi D u kojoj su terorisali protivnike bez milosti, pa su redom padali Lion, Ajaks i zagrebački Dinamo, a Real je takmičenje završio sa svih šest pobeda, uz gol razliku 19:2 i to su ta dva gola primili od Dinama na svom stadionu.

U osmini finala su se izborili sa moskovskim CSKA - na ruskoj zimi je bilo nerešeno 1:1, da bi na "Santjago Bernabeu" ubedljivo slavili sa 4:1, a počasni gol za goste bio je remek-delo našeg Zorana Tošića.

Za plasman u polufinale morali su da okončaju bajku kiparskog APOEL-a koji sa klupe predvodi srpski trener Ivan Jovanović. U Nikoziji je bilo 3:0 za Real, u Madridu prava fešta golova (5:2), nakon čega su zakazali duel sa Bajernom.

Povezane vesti: Roben: Izginućemo na terenu, bez emocija protiv Reala
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LŠ (poluvreme): Bajern - Real 1:0

Izvor: Mondo, 17.Apr.2012

Golom Franka Riberija u 17. minutu Bajern vodi protiv Reala 1:0 posle prvih 45 minuta prve polufinalne utakmice Lige šampiona.

Nastavak na Mondo...

Ivanović protiv Mesija za finale

Izvor: Politika, 17.Apr.2012

Čelsi u polufinalu Lige šampiona dočekuje Barselonu (20.45 č). – I jedni i drugi najavljuju da će igrati u finalu..Jedini polufinalista fudbalske Lige šampiona bez krune i tim čiji se trofeji mogu maltene nabrojati na prste ugostiće večeras branioca titule, koji ima priliku da skine „prokletstvo”...

Nastavak na Politika...

Uživo: Lopta pogodila Pepea u grudi, Bajern tražio penal

Izvor: Blic, 17.Apr.2012

Ovogodišnje izdanje Lige šampiona ulazi u samu završnicu, pa su na programu prvi mečevi polufinala. Bajern u Minhenu dočekuje madridski Real od 20:45, dok se u sredu u istom terminu u Londonu koplja ukrstiti Čelsi i Barselona. Obe utakmice možete da pratite sa nama na Blicsport.rs u tradicionalnom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.