Dinamo ispustio Ligu šampiona, Videoton nije uspeo

Izvor: Mondo, 28.Avg.2018, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinamo ispustio Ligu šampiona, Videoton nije uspeo

Jang Bojs preokretom utišao puni "Maksimir"! Ekipa Marka Nikolića postigla gol u Atini, ali joj je "falio" još jedan za produžetke. Tadić promašio penal, ali Ajaks prošao.

Još tri učesnika grupne faze su poznata - to su Jang Bojs, AEK i Ajaks!

Prve tri utakmice plej-ofa donela su velika uzbuđenja, a iznenađenje večeri viđeno je u Zagrebu, gde je tamošnji šampion ispustio prednost koju je doneo iz Švajcarske i koju je početkom večeri potvrdio i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pred punim stadionom.

Dinamo Zagreb - Jang Bojs 1:2 (prvi meč 1:1)

"Maksimir" ipak nije šesti put dočekao grupnu fazu Lige šampiona, iako su "modri" poveli golom Izeta Hajrovića u 7. minutu. Gost iz Švajcarske je početkom drugog poluvremena ostao bez nokautiranog Miralema Sulejmanija, pa je pogocima Giljema Oroa iz penala (64') i posle kornera (66') pobedio i ušao u elitu.

Jang Bojs je tako PRVI put preskočio plej-of i ušao u Ligu šampiona, u kojoj će igrati i šampion Grčke, posle 12 godina!

AEK - Videoton 1:1 (prvi meč 2:1)

Grčki predstavnik je ušao u večerašnji meč sa prednošću iz Mađarske i odbranio je, pa će tim Marka Nikolića nastaviti sezonu u grupnoj fazi Lige Evrope, kao i Dinamo.

AEK je na punom Olimpijskom stadionu u Atini poveo golom Petrosa Mandalosa iz penala u 47. minutu, Videoton je uzvratio hicem Loika Nega deset minuta kasnije, ali za još jedan gol ipak nije imao snage. Mađarski prvak bio je ofanzivan, "napadao" je produžetak i gledao kako dobar šut Mađara Rolanda Juhasa u nadoknadi odlazi preko prečke.

Nikolić se uhvatio za glavu, a fudbaleri AEK-a su nekoliko trenutaka kasnije pali na travu i plakali od radosti.

Foto: AP/Efrem Lukatsky

U trećoj, preostaloj večerašnjoj utakmici plej-ofa, plasman u grupnu fazu izborio je i Ajaks, zahvaljujući dobrom rezultatu u prvoj utakmici.

Dinamo Kijev - Ajaks 0:0 (prvi meč 1:3)

Srpski internacionalac i najbolji igrač Holanđana Dušan Tadić nije iskoristio penal u 14. minutu, ali su "kopljanici" i uprkos tome mirno izborili jesen u elitnom društvu, dok će i ukrajinski predstavnik u Ligu Evrope.

Tako su okončane prve tri utakmice plej-ofa. Preostale tri, u kojima će učestvovati i Crvena zvezda, zakazane su za sredu.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nemile scene nakon meča u Atini, Hrvat udario Lazovića! (video)

Izvor: Sportske.net, 28.Avg.2018

Hrvatski fudbaler će najverovatnije biti drastično kažnjen zbog onoga što je uradio nakon završetka meča protiv Vidija...MOL Vidi nije uspeo da prođe u Ligu šampiona, ali mnogi smatraju da je bio bolji takmac u dvomeču protiv AEK-a...Ekipa Marka Nikolića je odigrala 1:1, pa je poraz u prvom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.