APOEL PREKO PENALA DO ISTORIJSKOG USPEHA

Izvor: Kurir, 08.Mar.2012, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APOEL PREKO PENALA DO ISTORIJSKOG USPEHA

BEOGRAD- Fudbaleri Apoela plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su bolje izvodili penale od lionskog Olimpika 4:3 i tako napravili istorijski uspeh.

BEOGRAD- Fudbaleri Apoela plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su bolje izvodili penale od lionskog Olimpika 4:3 i tako napravili istorijski uspeh.

Šampione Kipra do trijumfa je sa klupe predvodio srpski stručnjak Ivan Jovanović, a Apoel je prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tim u istoriji kiparskog fudbala koji se plasirao u četvrtfinale nekog evropskog takmičenja.

Posle dve utakmice Apoela i Olimpika rezultat je bio 1:1, pošto su oba tima minimalno slavila na svom terenu, pa su posle produžetaka na Kipru izvođeni penali. U toku regularnog dela meča Brazilac Gustavo Manduka već u devetom minutu obradovao je domaće navijače u Nikoziji kada je savladao golmana gostiju Uga Lorisa.

Tako je poništio gol Aleksandra Lakazeta iz prvog meča u Lionu. Do kraja meča ostao je rezultat 1:0, pa su se igrali produžeci u kojima takođe nije bilo golova, pa su se izvodili penali.

U prve tri serije fudbaleri su pogađali da bi Lakazetu u četvrtoj seriji golman Dionisis Kijotis odbranio udarac. Makedonac Ivan Tričkovski potom je doneo prednost Apoelu a potom je ključan penal promašio Mišel Bastos pa su domaćini počeli veliko slavlje.

Preostala četiri meča osmine finala igraju se sledeće nedelje a parovi četvrtfinala boće izvučeni 16. marta.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Apoel u čevrtfinalu Lige šampiona

Izvor: NaDlanu.com, 08.Mar.2012

Fudbaleri Apoela plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona pošto su bolje izvodili penale od lionskog Olimpika 4:3 i tako napravili istorijski uspeh... Šampione Kipra do trijumfa je sa klupe predvodio srpski stručnjak Ivan Jovanović, a Apoel je prvi tim u istoriji kiparskog fudbala kojin se...

Nastavak na NaDlanu.com...

Jovanović: "Igrači su odlučili"

Izvor: B92, 08.Mar.2012

APOEL je postigao sjajan uspeh plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona, trener Ivan Jovanović nije krio oduševljenje i zahvalio se igračima i navijačima..."Ovo je bilo najvažnije veče u istoriji APOELa i kiparskog fudbala.".."Nismo verovali da možemo do ovde da dođemo. Ali kada imate igrače...

Nastavak na B92...

APOEL na penale do četvrtfinala

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2012

Fudbaleri Barselone i kiparskog APOEL-a plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona.

Nastavak na Radio 021...

Najbolji srpski fudbalski trener

Izvor: Danas, 08.Mar.2012

Svakako najveće i najprijatnije iznenađenje ovosezonskog izdanja Lige šampiona je plasman kiparskog Apoela u četvrtfinale elitnog takmičenja, a ova vest u srpskim medijima ima posebno mesto, jer ovaj tim velikog srca, kako ga nazivaju mnogi svetski mediji, predvodi upravo srpski stručnjak Ivan...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.