Tri novinara poginula, 15 ranjeno u udaru NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2011, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri novinara poginula, 15 ranjeno u udaru NATO

TRIPOLI -

Troje novinara je poginulo danas a 15 je ranjeno u napadima NATO snaga na sedište libijske televizije u Tripoliju, saopštio je jedan od zvaničnika državne tv Kaled Basilija.

"Troje naših kolega je ubijeno a 15 povređeno dok su obavljali svoju profesionalnu dužnost libijskih novinara", naveo je u saopštenju Basilija, prenosi AFP.

On je nazvao vazdušne udare >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NATO "aktom međunarodnog terorizma i kršenjem rezolucija Saveta bezbednosti UN".

NATO je ranije danas saopštio da je bombardovao i onemogućio tri satelitske antene u Tripoliju da bi sprečio libijskog vođu Moamera Gadafija da koristi televiziju u cilju terorisanja civila.

"Pre nekoliko sati NATO je izveo precizan vazdušni napad kojim je onesposobio tri satelitske antene libijske državne televizije stracionirane na zemlji u Tripoliju", izjavio je portparol NATO pukovnik Rolan Lavoa u video izjavi, koju je distribuirala pres služba NATO.

Lavoa je rekao da je NATO delovao nakon pažljivih priprema da akcija bude sprovedena uz minimum žrtava i štete na transmisionim uređajima televizije.

On je dodao da je operacija u skladu sa mandatom Ujedinjenih nacija koji ima za cilj zaštitu libijskih civila od Gadafijevih snaga.

U međuvremenu, NATO snage su sve više svesne neuspeha svojih akcija bombardovanja u svrgavanju Gadafija koje su sada već ušle u peti mesec, ocenjuje agencija AP.

Dok se bliži početak praznika Ramazana u avgustu sve jasnije postaje da će skupa kampanja Alijanse potrajati i tokom jeseni, a verovatno i duže, navodi AP.


Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.