Izvor: B92, 01.Sep.2009, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija izaziva bes Švajcarske

Ženeva -- Uprkos obećanju libijskog premijera, dvojica švajcarskih talaca u Tripoliju nisu oslobođena u datom roku.

Mediji u Ženevi ocenjuju da je reč o "diplomatskom košmaru"."Njihovo oslobađanje nije moguće pre srede zbog današnje proslave 40 godina vlasti Moamera Gadafija", izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Libije Kaled Kaim švajcarskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << televiziji TSR, ali nije mogao da odgovori kada će to biti.

Dnevnik "Tribjun de Zenev" (Tribune de Geneve) ocenjuje da je politička sudbina predsednika Švajcarske Hansa Rudolfa Merca povezana sa taocima, dok državna televizija smatra da je on previše rizikovao u odnosima sa Libijom.

Uz velike kritike javnosti Merc se izvinio Libiji krajem avgusta zbog prošlogodišnjeg hapšenja Gadafijevog sina Hanibala u Ženevi zbog optužbi da je fizički zlostavljao zaposlene.

Dnevnik " Kurije" (Le Courrier) javlja da ne postoji nikakva amnestija u Libiji na osnovu koje bi taoci bili osobođeni, čemu su se nadali u Švajcarskoj.

Trenutnu situaciju najbolje opisuje dnevnik "Temp", koji otvoreno piše o "besu, silasku u pakao, promašaje i poniženje" Švajcarske, prenosi dopisnica B92.net iz Ženeve Tamara Kuzmanović.
Pogledaj vesti o: Libija,   Moamer Gadafi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.