Libija: Pucano na ambasadora, oteto dvoje Srba

Izvor: B92, 08.Nov.2015, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: Pucano na ambasadora, oteto dvoje Srba

Vozač i službenik srpske ambasade u Libiji oteti su u nedelju prepodne, a prethodno je napadnuta kolona vozila u kojoj je bio i ambasador Srbije.

Kako saznaje B92 sumnja se da je otmica bila ciljana.

Na kolonu vozila u kojoj je bio i ambasador otvorena je vatra. Ranjen je jedan libijski državljanin, u tom napadu ambasador nije povređen. Oteti državljani Srbije bili su u drugom automobilu.

Dvoje službenika Ambasade Repulike Srbije u gradu Sabrat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Libiji oteta su u prepodnevnim satima, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

"Oteti su su vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić. Ministarstvo spoljnih poslova obavestilo je službe bezbednosti. Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef srpske diplomatije Ivica Dačić tim povodom razgovarao je sa ministrom inostranih poslova Libije Mohamedom Imhamidom Abdulazizom", navodi se u saopštenju.

Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije čini sve da, u komplikovanoj situaciji na terenu, obezbedi više informacija i siguran povratak naših državljana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.