Libija: Pokušaj ubistva ministra automobilom bombom

Izvor: B92, 14.Jul.2016, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: Pokušaj ubistva ministra automobilom bombom

Bengazi -- Novi ministar odbrane Libije Mahdi el Barghati preživeo je pokušaj ubistva automobilom bombom, saopštilo je libijsko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju je navedeno da je El Barghati napadnut u sredu, dok je napuštao vojnu kasarnu u istočnom gradu Bengazi, kada je aktiviran automobil bomba.

U incidentu je povređen jedan pripadnik njegovog obezbeđenja.

On je član nove vlade nacionalnog jedinstva sa sedištem u Tripoliju, koja je formirana pod okriljem UN, ali za sada nije dobila poverenje parlamenta.
Pogledaj vesti o: Libija,   Tripoli

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Libijski ministar odrane preživeo pokušaj ubistva

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2016

Novi ministar odbrane Libije Mahdi el Barghati preživeo je pokušaj ubistva automobilom bombom, saopštilo je danas libijsko Ministarstvo odbrane...U saopštenju je navedeno da je El Barghati napadnut u sredu, dok je napuštao vojnu kasarnu u istočnom gradu Bengazi, kada je aktiviran automobil bomba....

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.