Libija: Pobunjenici ubili zapovednika Junesa

Izvor: S media, 30.Jul.2011, 02:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija: Pobunjenici ubili zapovednika Junesa

Ubijen zapovednik pobunjeničkih snaga Abdel Fatah Junes[/b] od strane pobunjenika, potrvdio ministrar pobunjeničkog saveta.

Ministar u pobunjeničkom Nacionalnom prelaznom savetu Ali Tarhuni izjavio je danas da su zapovednika vojnih snaga pobunjenika Abdela Fataha Junesa ubili pobunjenički borci.

Tarhuni je rekao da je lider milicije, koji je pozvao Junesa da napusti front u Bregi i dođe u Bengazi na ispitivanje, uhapšen i da je priznao da su njemu podređeni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ljudi izvršili ubistvo, preneo je Rojters.



"To nije on uradio, već njemu podređeni", kazao je Tarhuni u sedištu pobunjenika Bengaziju.

Norveška se povlači iz napada na Libiju

Libija: Ubijen komandant pobunjenika

Libijski pobunjenici zauzeli grad Gazaju!

Čovek koji je ubio Junesa je na slobodi, precizirao je ministar za finansije i naftu u prelaznoj vladi pobunjenika.

Vođa pobunjenika Mustafa Abdel Džalil saopštio je sinoć da je general Abdel Fatah Junes ubijen nakon što je pozvan da se pojavi pred pravosudnom komisijom, koja istražuje vojne operacije.

Junes je u Gadafijevoj vladi bio ministar unutrašnjih poslova, a po izbijanju sukoba u februaru prešao je na stranu pobunjenika.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libijski pobunjenici ubili svog vođu

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2011

Ministar u pobunjeničkom Nacionalnom prelaznom savetu Ali Tarhuni izjavio je da su zapovednika vojnih snaga pobunjenika Abdela Fataha Junesa ubili pobunjenički borci...Tarhuni je rekao da je lider milicije, koji je pozvao Junesa da napusti front u Bregi i dođe u Bengazi na ispitivanje, uhapšen i...

Nastavak na Vesti-online.com...

Pobunjenici ubili Abdela Fataha Junesa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jul.2011

Ministar u pobunjeničkom Nacionalnom prijelaznom vijeću Ali Tarhuni izjavio je u petak da su zapovjednika vojnih snaga pobunjenika Abdela Fataha Junesa ubili pobunjenički borci. Tarhuni je rekao da je lider milicije, koji je pozvao Junesa da napusti front u Bregi i dođe u Bengazi na ispitivanje,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Libijska opozicija raspušta milicije

Izvor: TvojPortal.com, 31.Jul.2011, 00:00

Šef libijskog Prelaznog nacionalnog saveta, Mustafa Abdel Džalil, kaže da je ta opoziciona grupa naredila svim paravojnim frakcijama da se raspuste i stave pod kontrolu Saveta. Saopštenje je objavljeno posle ubistva pobunjeničkog vojnog komandanta Abdela Fataha Junesa.. . . Junes i njegova dva...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.