Libija: 400 migranata krenulo za Evropu, završili u pritvoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2020, 17:56

Libija: 400 migranata krenulo za Evropu, završili u pritvoru

Obalska straža Libije u protekla dva dana presrela je oko 400 migranata koji su se zaputili u Evropu kraj sredozemne obale i dovela ih u glavni grad Tripoli odakle su odvedeni u pritvorni centar, objavila je u ponedeljak agencija za migracije UN.

Portparolka Međunarodne organizacije za migracije Safa Msehli rekla je da su migranti odvedeni u pritvorni centar Al-Naser u gradu Zavia, zapadno od Tripolija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << . Ona je rekla da su odlasci iz Libije učestali, što je "posebno zabrinjavajuće usled velikog smanjenja kapaciteta za traženje i spasavanje", prenosi AP.

Od izbijanja pandemije korona virusa, velike pomorske spasilačke organizacije, poput Okean Vikinga i Si Voča, obustavile su akcije spasavanja migranata u Sredozemlju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.