LIBIJA OČAJNIČKI TRAŽI PREGOVARAČA ZA OKONČANJE SUKOBA?

Izvor: Kurir, 25.Mar.2011, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIBIJA OČAJNIČKI TRAŽI PREGOVARAČA ZA OKONČANJE SUKOBA?

VAŠINGTON - Kontakti koje libijske vlasti pokušavaju da ostvare u inostranstvu da bi pronašle eventualne medijatore "siguran su znak beznađa" režima Moamera Gadafija, ocenio je danas Džin Krec, američki ambasador u Libiji koji trenutno boravi u Vašingtonu.

"Očigledno je da režim pokušava da kontaktira nekoliko posrednika i saradnika da bi preneli njihovu poruku", rekao je novinarima Krec. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << On je naveo da mu nije poznata sadržina te poruke ali da je "jasno da je to u svakom slučaju očajnički pokušaj".

Krec je rekao i da Prelazni nacionalni savet Libije predstavlja "dobar početak" uspostavljanja novih principa u toj zemlji. Posebno je pohvalio izjednačavanje položaja muškaraca i žena koji je uvršten u dokumente koje je izradio savet. On je rekao da još treba razraditi neke detalje pre nego što SAD razmotre priznavanje Saveta, ali je on prema njegovim rečima "na pravom putu".

Krec je pozdravio dokumente koje je izradio Savet i pohvalio izjednačavanje muškaraca i žena koje je u njima predstavljeno. Američka državna sekretarka Hilari Klinton rekla je u utorak da rođaci Moamera Gadafija traže kontakte u svetu da bi pronašli izlaz iz konflikta.

"Čuli smo da osobe bliske Gadafiju uspostavljaju komunikaciju sa ljudima koje poznaju u čitavom svetu, u Africi, na Bliskom istoku, u Evropi i Severnoj Americi i drugde sa pitanjima "Šta da radimo", i "Kako da nađemo izlaz iz ove situacije"", rekla je Klintonova.A
Pogledaj vesti o: Libija,   Moamer Gadafi

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.