Izvor: Politika, 04.Feb.2015, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Želim da narko dileri osećaju strah u Srbiji

LESKOVAC – Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da želi da narko dileri osećaju strah dok prolaze kroz Srbiju, i dodao da decu u školama najviše ugrožavaju trgovci drogom.

Stefanović je na tribini „Policija u zajednici i bezbednost građana”, u Leskovcu, rekao da su borba protiv narkomanije i korupcije prioriteti Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Od narko dilera i narko kartela najviše su ugrožena deca, pogotovo u školama. Zato ćemo povećati >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << broj policijaca koji će biti vidljivi na ulicama. Hoću odgovornog i poštenog policajca, neću policajca koga vi gledate kako u kafiću, kafani sedi s kriminalcima i dogovora se s njim”, kazao je Stefanović.

Stefanović je ocenio da je u Srbiji najveći problem - heroin.

Upitan da li među policijacima postoje mito i korupcija, Stefanović je kazao da je siguran „da ima policajaca koji nisu najčestitiji”.

On je najavio i uvođenje unutrašnje kontorole u okviru Ministarstva policije kako bi „onaj koji posle pet godina službe ima kuću na tri sprata i milion evra na knjižici morao da dokaže odakle mu”.

U borbi protiv kriminala i korupcije nema privilegovanih, kazao je ministar MUP-a.

„Ni policijska značka, ni partijska knjižica, ni položaj u društvu, ni novac, ni moć, ni prijateljstvo, ni kumstvo, nikoga neće sačuvati ako je kriv. Svi ljudi koji su se ogrešili o zakon, koji su krali naš novac i pljačkali našu budućnost, koji su bili korumpirani, pred zakonom moraju da odgovaraju”, rekao je Stefanović.

Ministar je kazao da očekuje „jaku podršku” građana za rad premijera Srbije i Vlade Srbije.

Na tribini je govorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je kazao da će grad na Veternici uskoro biti pokriven video nadzorom, a tribini su prisustvovali i načelnici Uprave saobraćajne policije i Uprave policije Vladimir Rebić i Zoran Alimpić.

Beta

objavljeno: 04/02/2015
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Želim da dileri u Srbiji osećaju strah"

Izvor: Vesti-online.com, 04.Feb.2015

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da želi da narko dileri osećaju strah dok prolaze kroz Srbiju, i dodao da decu u školama najviše ugrožavaju trgovci drogom...Stefanović je na tribini "Policija u zajednici i bezbednost građana", u Leskovcu, rekao da su borba protiv narkomanije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.