Izvor: JUGpress.com, 13.Jun.2019, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećan broj ujeda zmija, ima i otrovnica

LESKOVAC

U leskovačkoj bolnici se trenutno nalaze tri osobe na lečenju zbog ujeda zmija otrovnica, rekao je danas za JUGpress direktor ove ustanove dr Nebojša Dimitrijević.

On je rekao i da je povećan broj pacijenata koji su se u poslednjih petnaestak dana javili lekarima zbog ujeda zmija.

,, Samo u poslednjih šest dana imali smo šest slučajeva ujeda zmija, u tri su bile u pitanju otrovnice,, rekao je Dimitrijević i dodao da bolnica, Dom zdravlja i >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ambulante na terenu imaju serume protiv ujeda zmija otrovnica.

Po njegovim rečima svi ovi slučajevi su se dešavali po obodima grada, uglavnom u manje naseljenim područjima.

Dimitrijević poziva gradjane na oprezno kretanje u prirodi.

Kao karakterističan izdvaja slučaj mladića koga je otrovnica ujela pored puta iznad Vučja.

,,On je ostavio biciklu pored puta , nije video da se zmija obmotala oko guvernala. Ujela ga je za prst,, kaže Dimitrijević.

Stariji ljudi kažu da je, posle dugog kišnog perioda sunce izmamili zmije a smatraju da je razlog i to što je sve više uraslih u travu delova pored puta koje niko ne kosi.

Kao najbolju preventivu savetuju stari trik, kad posjete u prirodu ili prolazite pored nepikošene trave, bilo kakav štap u ruke kojim ćete lupkati po zemlji ispred i oko sebe.

To je upozorenje zmijama da neko nailazi i one beže.

(Fotografija iz arhive JUGpressa)

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zmije otrovnice napadaju po Leskovcu

Izvor: Mondo, 13.Jun.2019

U leskovačkoj bolnici nalaze se tri osobe na lečenju zbog ujeda zmija otrovnica, izjavio je danas direktor te ustanove Nebojša Dimitrijević...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović..On je za FoNet rekao i da je povećan broj pacijenata koji su se u poslednjih petnaestak dana javili lekarima zbog ujeda zmija..."Samo...

Nastavak na Mondo...

Tri osobe u leskovačkoj bolnici zbog ujeda zmije

Izvor: RTS, 13.Jun.2019

U leskovačkoj bolnici tri osobe su na lečenju zbog ujeda zmija otrovnica, saopštio je direktor te ustanove Nebojša Dimitrijević. On je za Fonet rekao i da je povećan broj pacijenata koji su se u poslednjih petnaestak dana javili lekarima zbog ujeda zmija. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.