Tri osobe u leskovačkoj bolnici zbog ujeda zmije

Izvor: RTS, 13.Jun.2019, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri osobe u leskovačkoj bolnici zbog ujeda zmije

U leskovačkoj bolnici tri osobe su na lečenju zbog ujeda zmija otrovnica, saopštio je direktor te ustanove Nebojša Dimitrijević. On je za Fonet rekao i da je povećan broj pacijenata koji su se u poslednjih petnaestak dana javili lekarima zbog ujeda zmija.
Nebojša Dimitrijević je rekao da bolnica, Dom zdravlja i ambulante na terenu imaju serume protiv ujeda zmija otrovnica. 

"Samo u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslednjih šest dana imali smo šest slučajeva ujeda zmija, u tri su bile u pitanju otrovnice", kazao je Dimitrijević.
Prema njegovim rečima svi ti slučajevi su se dogodili na obodima grada, uglavnom u manje naseljenim područjima.
Dimitrijević je pozvao građane na oprezno kretanje u prirodi i kao karakterističan izdvojio slučaj mladića koga je otrovnica ujela pored puta iznad Vučja.
On je ostavio biciklo pored puta, nije video da se zmija obmotala oko ručke na biciklu. Ujela ga je za prst, kaže  Dimitrijević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPASNOST: U Leskovcu najezda ZMIJA OTROVNICA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2019

Povećan broj pacijenata koji su se u poslednjih petnaestak dana javili lekarima zbog ujeda zmija..U leskovačkoj bolnici se trenutno nalaze tri osobe na lečenju zbog ujeda zmija otrovnica, rekao je danas direktor te ustanove dr Nebojša Dimitrijević...On je dodao da je povećan broj pacijenata koji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.