Dvojica američkih košarkaša pojačali leskovačko Zdravlje

Izvor: JužneVesti.com, 08.Avg.2022, 19:04

Dvojica američkih košarkaša pojačali leskovačko Zdravlje

Košarkaši leskovačkog Zdravlja povratničku sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije završili su na 10. mestu, a visoke ambicije ”Farmaceuti” najavljuju se za novu sezonu u kojoj će ekipa biti ojačana za krilnog igrača Duana Morgana i centra Džejkoba Lampkina.

Ugovor sa leskovačkim superligašem produžio je već trener Lazar Spasić, svi igrači iz Leskovca ostali su u timu, kao i Amerikanac Noa Blekvel.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Njemu će se pridužiti dvojica sunarodnika koji bi trebalo da budu dostojne zamene za Kornelijusa Hadsona i Stefana Đorđevića, koji su prošle sezone, uz Svetozara Stamenkovića, bili udarne igle Leskovčana. Iz tabora Zdravlja očekuju da Morgan bude pravo pojačanje; foto: Instagram Duan Morgan

29-godišnji Duan Morgan visok 198 centimetara prošlu sezonu proveo je francuskom trećeligašu Avinjonu, gde je po meču imao prosečno 16,2 poena, uz 6,1 skok. Krilni košarkaš ima iskustva igranja i u Španiji, pa u Zdravlju očekuju da bude jedan od vodećih igrača.

Lampkin nekoliko puta proglašen igračem nedelje u NBL1 ligi; foto: Fejsbuk NBL1

Centarsku liniju Leskovčana nakon završetka sezone u australijskoj Drugoj ligi pojačaće još jedan Amerikanac Džejkob Lampkin. Aktuelni igrač Kejlor Tandera, baš kao i Morgan, iza sebe ima jako dobru sezonu, što se može videti kroz statističke parametre, pošto beleži 19 poena i čak 11 uhvaćenih lopti. Nekoliko puta proglašen je igračem nedelje u NBL 1 ligi, a u Leskovac bi trebalo da stigne do kraja avgusta.

Nova sezona u KLS-u počeće početkom oktobra, a zvaničan datum, kao i raspored još nisu objavljeni.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.