Deseti rodjendan Košarkaškog kluba “Aktavis Akademija”

Izvor: JUGpress.com, 27.Maj.2018, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deseti rodjendan Košarkaškog kluba “Aktavis Akademija”

LESKOVAC

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu košarkaški klub „Aktavis akademija“  obeležio je deset godina postojanja i rada. Bila je to prilika da se posetioci podsete kako je počelo, sagledaju dosadašnji rezultati, podele zahvalnice i medalje mnogima koji su pomogli da ovaj klub bude tu gde jeste.

„Deset godina je brzo prošlo“ primećuje direktor kluba Vladan Stojiljković i kaže da „nije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << očekivao da će sve ovo ovako da izgleda. Danas smo jedan od retkih klubova u Srbiji koji i u ženskoj i u muškoj košarci ima sve selekcije, počev od onih najmlađih pa do seniorskih timova. Posebno nas ispunjuje radošću i druženje sa klincima u vrtiću „Kolibri“, gde ih učimo zdravim stilovima života i trudimo se da oni zavole košarku i sport. To je i ono što je osnov našeg kluba, rad sa najmlađima. Do sada je kroz Aktavis akademiju prošlo preko 1500 dece. Neki od njih su uspeli da dospeju i do kadetske i juniorske selekcije reprezentacije, trojica studiraju u Americi i igraju košarku na koledžima… Ove godine su Prvu žensku košarkašku ligu igrale četiri devojke koje su prve košarkaške korake napravile upravo u našem klubu. Uspevali smo da osvajamo medalje i titule i na prvenstvima Srbije mlađih kategorija… Ono što nam daje veru da će i dalje biti tako je što u ovom trenutku oko 130 devojčica i isto toliko dečaka trenira u svim mlađim selekcijama.“

Klub pokušava da svojim, ali i drugim košarkašima u gradu obezbedi što bolje uslove za treniranje. Direktor Stojiljković napominje da je upravo to bio razlog pokretanja projekta prekogranične saradnje sa Botevgradom.

„Halu na sajmištu, koju koristimo za košarku poslednje dve decenije, opremili smo novim koševima. U planu su rezervni koševi, mašina za vežbanje šuta, tribine, teretana… Mi jesmo grad košarke, imamo puno talentovane dece, ali sam talenat ništa ne znači bez rada. A da bi se kvalitetno radilo moramo obezbediti i uslove za to. U svemu ovome smo do sada imali nesebičnu podršku kompanije Aktavis, lokalne samouprave i SRC „Dubočica“ i na tome smo im zahvalni.“

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.