Tim koji pobeđuje, ne treba menjati

Izvor: S media, 04.Dec.2009, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim koji pobeđuje, ne treba menjati

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je medijima nakon što je otvorio skup organizovan povodom početka primene Pravilnika o legalizaciji nelegalno podignutih objekata da će sledeće nedelje sledeće nedelje započeti razgovore sa ministrima za čije je resore Državna revizorska institutica u svom izveštaju iznela zamerke i ukazala na propuste u radu.

- Pitanje rekonstrukcije Vlade Srbije je jedna večna >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tema i ono povremeno doživi neki vrhunac, pa se ponovo postavljaju pitanja. Ako se pogledaju rezultati Vlade Srbije kao tima ostvareni u ovoj godini, ja mislim da tim koji pobeđuje ne treba menjati, ali ako je to pitanje vezano za izveštaj.

Državne revizije onda mi o tome razgovaramo u smislu da su razgovori otpočeli da vidimo šta sve taj izveštaj donosi. Ono što sada sa sigurnošću mogu da vam kažem jeste da u izveštaju nisu evidentirani prekršaji koji zahtevaju krivičnu odgovornost.

Šta očekujete od ministara sa kojima ste najavili da ćete imati razgovor?

Pre svega želim da kažem da sa njima nisam razgovarao nego sam gledao primedbe državne revizije, da jedan dobar broj primedbi u stvari predstavlja nastavak neke loše prakse i u tom kontekstu ja od njih očekujem dve stvari. Jedno je da se sada što smo dobili te primedbe da se sa takvom praksom prekine i ono što je moguće unazad ispravi. Ja bi još jednom napomenuo da je ovo vrlo značajan trenutak za nas kada smo dobili prvu reviziju jednoga budžeta i zato smatram da će to biti prekretnica za budućnost, jer time usvajamo evropske standarde. Kao što u drugim zemljama imate revizije tako će od ove godine i kod nas biti taj slučaj.



Sa kojim ministrima ćete prvo razgovarati?


Razgovarao sam jutros sa državnim revizorom i on je ukazao na te osnovne stvari, razgovaraću prvo sa svim ministrima, a kasnije pojedinačno. Reći ću jednu stvar koja se ovde gubi iz vida, a to je da revizija ove godine u suštini nije potpuna, jer nisu obuhvaćeni svi budžetski korisnici, i da postoji velika verovatnoća da su slični problemi koji su evidentirani kod ovih što su obuhvaćeni, pa se pojavljuje kod ovih koji nisu pa se to jednostavno nije videlo. U tom kontekstu ne mislim da razgovaram samo sa onima koji su obuhvaćeni revizijom nego u celini. Tako da ću imati zajedničke i pojedinačne razgovore.

Da li ćete ocenjivati ministre?

Ocenjivanje ide u kontinuitetu i meni je zadovoljstvo da ova godina se završava sa značajnim uspesima Vlade Srbije u gotovo svim segmentima.



Sanja Vajagić

Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.