Legalizacija marihuane u Hrvatskoj?

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2012, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legalizacija marihuane u Hrvatskoj?

Nova hrvatska vlada predložiće da se zbog posedovanja marihuane ne ide u zatvor. Isto tako, konzumiranje droge za ličnu upotrebu ne bi se smatralo krivičnim delom, već prekršajem. Tim stručnjaka treba do promene zakona da utvrdi koja količina droge bi se smatrala "za ličnu upotrebu".

Cilj je da se pojača edukacija, kako bi se sprečila konzumacija droge. Kako je reč o veoma osetljivom području trebaće još mnogo dogovora i poštovanja stavova raznih stručnjaka, od >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << lekara do pravnika.

Novi Krivični zakon stupiće na snagu tek početkom sledeće godine, pa ima vremena i za usaglašavanja. Predlagači promena, ipak, naglašavaju da se nikako ne radi o legalizovanju konzumiranja droge, već da se slede evropski i svetski trendovi.

Hrvatska izdvaja velike pare za prevenciju, ali se rezultati nisu pokazali.
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.