Legalizacija jeftinija 60 odsto

Izvor: Glas javnosti, 24.Okt.2009, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legalizacija jeftinija 60 odsto

BEOGRAD - Ministarstvo prostornog planiranja Srbije juče je donelo pravilnik po kojem se naknade za legalizaciju kuća i stanova do 100 kvadratnih metara umanjuju za 60 odsto.

Ministar prostornog planiranja Oliver Dulić kazao je na konferenciji za novinare da će opštine u Srbiji nakon izdavanja pravilnika morati da pošalju građanima pozive za završetak legalizacije objekata i obaveštenje o ceni.

Dulić je naveo primer da će cena legalizacije stana ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kuće u zoni četiri u Beogradu, gde spadaju Altina, Plavi horizonti, Mirijevo, površine od 60 do 70 kvadratnih metara koštati od 150.000 do 200.000 dinara. Cene za ostale stambene objekte veće od 100.000 kvadratnih metara i druge objekte će određivati lokalna samouprava, rekao je Dulić.

Rok da građani dostave dokaz o plaćenoj naknadi je 60 dana od dobijanja obaveštenja o ceni i mogućnosti legalizacije. Dulić je ocenio da je očekivani rok za legalizaciju u Srbiji dve godine, i da od legalizacije očekuje prihode između 300 i 400 miliona evra.

On je kazao da građani koji su ranije podneli zahtev za legalizaciju ne moraju ponovo da ga podnose. Kako je rekao, u saradnji sa bankama obezbeđeni su povoljni krediti za legalizaciju. Dulić je kazao da su sve lokalne samouprave u Srbiji dužne da do 11. decembra dostave Ministarstvu podatke o svim bespravno izgrađenim objektima na svojim teritorijama.

Pravilnik će biti objavljen u Službenom glasniku i stupiti na snagu osam dana nakon objavljivanja.
Pogledaj vesti o: Legalizacija objekata

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.