Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2018, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigla je dugoočekivana Lada Vesta Sport

Nakon što je prije dvije godine na Međunarodnom sajmu automobila u Moskvi otkrivena studija Lade Veste Sport, najveći ruski automobilski proizvođač otkrio je i serijsku verziju.

U odnosu na koncept glavna vanjska razlika je prednji branik sa spojlerom na dnu koji će poboljšati prijanjanje automobila.

Velika pažnja posvećena je aerodinamici koju poboljšavaju spojler na poklopcu prtljažnika i difuzor >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na zadnjem braniku.

Iako Lada nije otkrila izgled unutrašnjosti, u saopštenju proizvođača ističe se da Vesta Sport ima kožni upravljač s prošivenom svijetlom niti, na instrument tabli je dodatak crvene boje, sportska sjedišta od kože i alkantare su posebno konturisana da bolje drže tijelo u brzim krivinama, tu su i prednji naslonjač za ruku, velur patosnice…

Vješanje serijske Veste je dorađeno novim amortizerima i oprugama, klirens je smanjen za 16 mm (na 162 mm), promijenjena kinematika upravljačkog sistema.

Uvećane disk kočice ugrađene su na 17-inčne aluminijumske feluge na kojima su niskoprofilne gume Continental ContiSportContact 5 dimenzija 205/50 R17.

Zanimljivo da AvtoVAZ još nije otkrio koji pogonski agregat pokreće Vestu Sport, ali ruski mediji kao "sigurnu informaciju" navode da je to 1,8 litarski motor koji je s novim bregastim osovinama navijen na 145 KS i najviši obrtni moment 187 Nm.

Motor, spregnut s 5-stepenim mjenjačem Alijanse Renault-Nissan, osigurava Vesti Sport postizanje maksimalnih 198 km/h i ubrzanje 0-100 km/h u 9,6 sekundi.

Navodno će u ponudi biti i slabija Vesta Sport, pokretana standardnim 1,8 litarskim motorom (122 KS).

Zvanična premijera serijske verzije Lade Veste Sport održaće se krajem avgusta na Međunarodnom sajmu automobila u Moskvi, kada će biti objavljene sve tehničke karakteristike i cijena.

(Radiosarajevo.ba)
Pogledaj vesti o: Lada

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Lada Vesta Sport

Izvor: AutoBlog, 11.Jul.2018, 07:33

Lada je Vestu Sport u koncept izdanju predstavila pre skoro dve godine na sajmu automobila u Moskvi, a sada je konačno pred nama i njena serijska verzija. Pre svega, pod haubom je 1,8 litarski motor pojačan sa 122KS i 170 Nm na 145KS i 187 Nm (i dalje u paru sa 5-stepenim manuelnim menjačem), pa ubrzanje...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.