Umro meksički pisac Karlos Fuentes

Izvor: NaDlanu.com, 16.Maj.2012, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro meksički pisac Karlos Fuentes

SJUDAD MEKSIKO, 15. maja 2012 (Beta-AFP) - Meksički pisac Karlos Fuentes umro je u utorak u Meksiku u 84. godini, objavio je Savet za kulturu i umetnost Meksika.

SJUDAD MEKSIKO, 15. maja 2012 (Beta-AFP) - Meksički pisac Karlos Fuentes umro je u utorak u Meksiku u 84. godini, objavio je Savet za kulturu i umetnost Meksika.Meksički mediji pišu da je Fuentes, najpoznatiji meksički pisac, umro od srca u bolnici u glavnom gradu.Često pominjan kao mogući dobitnik Nobelove nagrade za književnost, Fuentes je 1987. godine dobio nagradu Servantes, najprestižniju svetsku nagradu za književnost na španskom jeziku.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.