U Kragujevcu otvoren Arsenal fest

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2021, 09:11

U Kragujevcu otvoren Arsenal fest

S porukom "Snažno uz muziku“ u Kragujevcu je sinoć počeo Arsenal fest 11, prvi veliki muzički festival na otvorenom u Srbiji od početka pandemije korona virusa.

Na glavnoj bini koncert je otvorio bend Partibrejkersi, a zatim su atmosferu dodatno zagrejali svirkom Bajaga i instruktori, kao i folk pankeri Brkovi.

Ovo je prvi susret publike i muzičara posle više od godinu dana na koji su svi željno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čekali. Frontmen Bajage i instruktrora Momčilo Bajagić rekao je Tanjugu pred nastup da mu je veoma drago da se konačno krenulo sa svirkama.

“Ovo je kao neki početak povratka na normalnu normalnost, ne na novu, nego na normalnu. Mnogo mi je drago da je krenulo, ovo nam je prva svirka ove godine, ali imamo prekosutra na Paliću, pa onda 16. jula smo na Tašmajdanu. Tako da će ovo leto, ja mislim, biti bolje nego prošlo”, rekao je Bajaga.

Na pitanje novinara kakav je osećaj kada su svirali bez publike, Bajaga je rekao da je to bezveze osećaj i da je mogao bez toga da prođe u životu. U šali je rekao da su posle koncerta bez publike morali da puštaju u montaži, kao u Ligi šampiona, publiku tonski.

Kako je istakao, sada je konačno sve opet kao nekada

“Ono što sam video po Beogradu i manjim mestima gde se svira, sve je prepuno. Ljudi su bašš željni, to smo i očekivali. Evo kažu da je i ovde večeras sve krcato, što mi je mnogo drago”, rekao je Bajaga.

Pored Main stage-a bendovi su se smenjivali i na Garden Stage-u gde su nastupili bendovi Bjesovi, KBO!, Obojeni program i Repetitor, a uz njih Darkshines, Keni nije mrtav, Kruševac geto i Funk Shui.

A na Explosive DJ Stage-u: Goraće b2b Shoomadisco, Battric & Mivu, Runy i Vladimir Aćić.

Druge večeri festivala glavna bina pripada zagrebačkim pank rokerima Hladnom pivu, internacionalnoj Balkan-ska atrakciji Dubioza kolektivu i australijskom muzičaru Dub FX-u.

Dub FX, vlasnik hitova „Flow“, „Love Someone“ i „So Are You“, koji je već bio oduševio publiku Arsenala 2017. godine, sada se posle pauze upravo u Kragujevcu vraća živim nastupima uz poruku: „Ne mogu dočekati otvaranje (koncertnih) prostora!“

Na Garden Stage 25. juna, u nekadašnjoj „Zastavinoj bašti“, dolaze Nikola Pejaković Kolja, Nikola Vranjković, kao i Svemirko, Nikom ništa, Kika, Dram, Klinac i Kendi.

Na Explosive DJ Stage-u druge večeri su Bokee, Kristijan Molnar, Andrew Meller i Lea Dobričić.

Završne večeri festivala, u subotu, 26. juna, premijerno će svirati švedski gitarista Yngwie Malmsteen sa svojim bendom.

On je ranije poručio fanovima: „Jedva čekam da vas sve vidim tamo!“

Treće večeri Arsenala nastupiće „Osvajači“, koji slave 30 godina od prvog albuma „Krv i led“, „Orthodox Celts“ i „Riblja čorba“, kojoj će ovo biti prvi nastup posle smrti basiste Miše Aleksića.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajaga sa Arsenal festa: Konačno svirke, jedva smo dočekali

Izvor: N1 televizija, 25.Jun.2021

Svi smo jedva dočekali da konačno počne da se svira, meni je ovo prva uživo svirka ove godine i drago mi je mnogo zbog toga, rekao je Momčilo Bajagić Bajaga za N1 sinoć, na otvaranju Arsenal festa. Arsenal fest koji je počeo sinoć u Kragujevcu, prvi je veliki muzički festival na otvorenom...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.