Sajam knjiga na B92  šesti dan

Izvor: B92, 26.Okt.2012, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam knjiga na B92 " šesti dan

Dve velike mađarske zvezde, jedna književna a jedna sportska obeležiće šesti dan 57. Sajma knjiga u Beogradu, a mi Vam i dalje poklanjamo vrhunske knjige i ulaznice za sajam.

Najuspešnija šahistkinja na svetu, Mađarica Judit Polgar, gošća je ovogodišnjeg Sajma knjiga, gde će predstaviti udžbenike za učenje šaha za decu pod nazivom “Šahovsko igralište”. Ona će danas od 14 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potpisivati svoje knjige u Hali 1 na štandu Mađarske, gde ćete moći da je upoznate i dobijete po koji šahovski savet.

POKLANJAMO

Priča o malaksalosti (Arhipelag) – Nova knjiga Lasla Blaškovića pripoveda o svakodnevnim iskustvima modernog junaka razapetog između nespojivih potreba.

Samoubistvo nevinosti (Booka) - Kultni prvi roman Džefrija Judžinidisa govori o životu pet sestara Lisbon, koje jedna za drugom oduzimaju sebi život u toku samo jedne godine.

Od 15 do 17 sati, kao i svakog dana sajma, izdavačka kuća Arhipelag na svom štandu ugostiće brojne pisce. Na današnjem književnom meniju nalaze se Jelena Lengold, Predrag J. Marković, Snežana Milinković, Živorad Nedeljković i Igor Štiks, koje možete upoznati u pomenutom terminu.

Izdavačka kuća Clio objavila je za ovaj sajam neobičnu prepisku dva reditelja koji su obeležili jugoslovensku kinematografiju. Reč je o knjizi “Izmišljeni život, Oklopdžić – Marković prepiska 2003-2007”. O njoj će na štandu izdavača govoriti Goran Marković danas, od 17 do 18 časova.

Štand izdavačke kuće Laguna od 15 sati ugostiće Dejana Stojiljkovića, autora romana “Konstantinovo raskršće” i “Duge noći i crne zastave”. U 17 časova na scenu stupa pisac Đorđe Milosavljević, pisac romana “Đavo i mala gospođa” i “Jagodići - Pokladske vatre” a njemu će se pridružiti i glumci Gorica Popović, Zorana Bečić, Dragan Nikolić, Milorad Mandić Manda i drugi. Od 19 sati čitaoci će moći da se druže sa književnicom Ivanom Kuzmanović koja će pored ranijih, ovoga puta predstaviti i novi roman “U ime ljubavi”.

POKLANJAMO

Šaptač (Alnari) – Donato Karizi donosi uzbudljiv detektivski roman o stravičnom zločinu i paru istražitelja koji pokušavaju da dopru do skrivenog uma nepoznatog ubice.

Kaltenburg (Geopoetika) – Marsel Bajer piše o mladom siročetu Hermanu Funku kojeg odgaja uzima slavni i kontroverzni naučnik Ludvig Kaltenburg, čiji je lik inspirisan nobelovcem Konradom Lorencom.

Alnari će i danas ugostiti brojne strane pisce kao što su Havijer Moro i Kolin Falkoner. Moro će od 14 do 16 sati predstavljati svoju knjigu “Carstvo, to si ti”, dok će se Falkoner od 19h do 20h družiti sa čitaocima potpisujući romane “Sulejman veličanstveni” i “Anastazija”.

Za kraj dana ostavljena je netipična mađarska književna zvezda, pisac Peter Zilahi. Zilahi, koji je gost Geopoetike, predstaviće svoju knjigu "Tri plus 1". Na promociji će govoriti Marko Čudić, prevodilac i docent na Odseku za hungaristiku Filoloskog fakulteta u Beogradu, Vladislav Bajac, glavni urednik Geopoetike i Peter Zilahi, koji će i čitati odlomke iz knjige.

POKLANJAMO

Dom (Laguna) – Američka nobelovka Toni Morison govori o veteranu Korejskog rata koji se posle traumatičnih iskustava vraća u u rasističko okruženje Amerike, pokušavajući da pronađe ljudskosti i dom.

2x2 ulaznice za Sajam knjiga za petak, 26. oktobar

Ako vam se dopada neki od naših današnjih poklona, potrebno je da budete najbrži i tačno odgovorite na pitanje: Koja će zemlja biti počasni gost 58. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu?

Tačan odgovor pošaljite na karte@b92.net, ostavite ime, prezime, broj kontakt telefona, a naslovu porukeobavezno upišite "Sajam knjiga" a u tekstu naznačite da liželite knjigu ili ulaznice za sajam.

Sve događaje u vezi sa 57. Međunarodnim sajmom knjiga u Beogradu možete pratiti u našoj temi "Sajam knjiga na B92: Od A do Š". Ovogodišnji sajam održava se upravo pod sloganom "Od A do Š" i trajaće do nedelje, 28. oktobra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njuz.net u subotu potpisuje bestseler u tiražu od 300 primeraka

Izvor: Njuz.net, 26.Okt.2012

.... BEOGRAD, 26. oktobar 2012, (Njuz) – Druga knjiga satiričnog portala Njuz.net rađena je specijalno za beogradski Sajam knjiga i nosi naslov “Knjiga za sajam“. Njeni autori će ovu, kao i prvu knjigu „Ovo nam možda nije trebalo“, potpisivati u subotu od 16 do 18 časova na štandu „Korneta“...

Nastavak na Njuz.net...

Polgar: Sa učenjem šaha se može početi u najranijem detinjstvu

Izvor: Beta Video, 26.Okt.2012

BEOGRAD - Učenje šaha može početi u najranijem detinjstvu, rekla je danas šahovski as Judit Polgar na promociji knjiga SSahovsko igralište 1 i 2. (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.