Primabalerina Ana Đurić o predstavi Ana Karenjina (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2022, 12:12

Primabalerina Ana Đurić o predstavi "Ana Karenjina" (AUDIO)

Reditelj i koreograf Krunislav Simić od početka je video Anu Đurić kao Anu Karenjinu u istoimenom baletu koji je imao premijeru proteklog vikenda u SNP-u.

"Ova uloga je bila izazov za mene tim pre što ovakvu dramsku predstavu nisam imala do sada. Reditelj se strogo držao romana i svaku sliku je oživeo na sceni". Sagovornica misli da je napravio remek delo. Balerina je pokušala da svaki Anin osećaj probudi u sebi iako nema sopstveni doživljaj iskustava koje junakinja Ana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Karenjina nosi.

Problem za nju je predstavljala gradacija svih osećanja kojima je obilovala predstava a koja je morala iznova da pronalaziti u sebi.

O saradnji sa kolegama kaže da je bila laka i lepa jer se dugo poznaju i o svemu razgovaraju.

"Koreografije reditelja Krunislava Simića su potpuno različite od svih drugih baleta. Njegove podrške su i čudne i teške, izgledaju na početku kao nemoguće ali do kraja su moguće. Verovali smo jedni drugima.

Što se tiče nje same, veliki je perfeksionista i kritičar te se nada da će se vremenom sve nadograđivati i biti još bolje. Smatra da čovek treba da radi na sebi stalno i ni u jednom trenutku da ne pomisli da je savršen.

"Ako si svestan svojih nedostataka i mana, samim tim ćeš i napredovati iz dana u dan i ne treba preskakati stepenice, već ići polako pa će se nakon deset godina videti razlika" rekla je primabalerina Ana Đurić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.