Premijera predstave Pazi vamo

Izvor: Glas javnosti, 10.Dec.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera predstave "Pazi vamo"

BEOGRAD - Predstava "Pazi vamo" Milana Markovića, u režiji Bojane Lazić, sinoć je premijerno izvedena u Pozorištu "Boško Buha".

"Pazi vamo" je porodična drama o bratu i sestri, Marku i Ivani, koji žive sa majkom u Rakovici, a zaplet nastaje kada se iznenada iz Nemačke vrati otac Đole, za koga su mislili da je mrtav.

Iznenadna pojava oca, koji je Rom, uzrokuje da Marko biva izbačen iz navijačke grupe, dok se Ivana do tada "autsajderka" bez prijatelja, zahvaljući >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << novcu koji je otac doneo, pridružuje grupi "fensi" devojčica i počinje odlično da se zabavlja u tržnim centrima.

Predstava je, kako je objasnila rediteljka, građena na dva nivoa - s jedne strane govori o diskriminaciji i odnosu ljudi prema Romima, a sa druge strane pruža presek tinejdžerske društvene realnosti.

U predstavi igra 16 tinejdžera, uzrasta od 11 do 19 godina, polaznici tri škole glume - Nenada Nenadovića, Nenada Radovića i Bojana Lojkovića ("Besne gliste"), kao i glumci Ivan Jevtović i Andrijana Tasić. Koreografiju je uradio Damjan Kecojević, scenografiju Zorana Petrov, a kostime Jelena Petrović.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Premijera drame „Zajedno sami” u Dadovu

Izvor: Politika, 10.Dec.2010

BEOGRAD – U pozorištu Dadov 12. decembra biće premijerno izvedena predstava „Zajedno sami”, po istoimenom romanu Marka Šelića, poznatijeg kao Marčelo, u režiji Darjana Mihajlovića...Uloge igraju Marinko Madžgalj, Srđan Karanović, Stefan Buzurović, Slavica Bajčeta, Feđa Stojanović,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.