Premijera filma Medeni mesec u Tirani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2009, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera filma "Medeni mesec" u Tirani

TIRANA - Film Gorana Paskaljevića "Medeni mesec", u srpsko-albanskoj koprodukciji, dobio je veliki prostor i pozitivne ocene u današnjim izdanjima albanskih medija, obavestio je Tanjug poznati srpski reditelj.

Paskaljević je, sa glumcima Jelenom Trkuljom i Nebojšom Milovanovićem, prisustvovao premijeri tog filma na otvaranju 7. međunarodnog festivala u Tirani u petak uveče.

Projekcija je održana uz prisustvo niza zvanica iz kulturnog i političkog života >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << albanske prestonice, u sali Narodnog pozorišta koje je bilo ispunjeno do poslednjeg mesta.

Publici su se poklonili i mnogi albanski glumci, od kojih su neki (Josef Široka, Jilke Mujo) bili prisutni i pre četiri dana na premijeri u Beogradu. Albanska novinska agencija ATA objavila je danas da su "veteran srpske kinematografije Paskaljević, koscenarista Genc Permeti i članovi filmske ekipe pozdravljeni stojećim ovacijama".

ATA navodi da je Paskaljević izrazio zadovoljstvo posetom Tirani i založio se za dalju saradnju sa albanskim glumcima i drugim filmskim stvaraocima, "na osnovu divnog iskustva" koje je imao tokom snimanja "Medenog meseca". Ovaj film će početi da se redovno prikazuje u albanskim bioskopima od petka iduće sedmice.

Svetska premijera bila je jesenas u Veneciji, a film je zatim dobio nagrade na festivalima u Valjadolidu i Solunu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Medeni mesec" otvorio festival u Tirani

Izvor: RTS, 28.Nov.2009

Prva srpsko - albanska kooprodukcija, film "Medeni mesec" u režiji Gorana Paskaljevića, otvorio filmski festival u Tirani. Paskaljević se založio za dalju saradnju sa albanskim umetnicima. ..Film Gorana Paskaljevića "Medeni mesec" otvorio je večeras 7. Međunarodni filmski festival u Tirani, prenela...

Nastavak na RTS...

Premijera filma "Medeni mesec" u Tirani

Izvor: S media, 29.Nov.2009, 01:20

Film Gorana Paskaljevića "Medeni mesec", u srpsko-albanskoj koprodukciji, dobio je veliki prostor i pozitivne ocene u izdanjima albanskih medija, obavestio je Tanjug poznati srpski reditelj. ..Paskaljević je, sa glumcima Jelenom Trkuljom i Nebojšom Milovanovićem, prisustvovao premijeri tog filma...

Nastavak na S media...

Film Gorana Paskaljevića otvorio festival u Tirani

Izvor: Beta, 29.Nov.2009

TIRANA, 29. novembra 2009. (Beta) - Film Gorana Paskaljevića "Medeni mesec" otvorio je u subotu uveče 7. Medjunarodni filmski festival u Tirani, prenela je albanska agencija ATA..."Medeni mesec" je prvi film u srpsko-albanskoj koprodukciji. Scenario, koji su pisali Paskaljević i albanski pisac...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.