Predstavljena zbirka Ljudske vibracije

Izvor: Art-anima.com, 02.Okt.2013, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljena zbirka "Ljudske vibracije"

U ponedeljak 30. septembra 2013. godine u okviru manifestacije "Dani Čarobne knjige" predstavljena je zbirka priča Darka Tuševljakovića "Ljudske vibracije". Pored autora, o knjizi su govorili pisac Oto Oltvanji i urednik Nikola Petaković.

Knjiga Darka Tuševljakovića je sačinjena od devet priča koje govore o nama, o svetu u kojem živimo, ali koji je začinjen fantastičnim i horor elementima. Sam pisac smatra da je neophodno poslužiti se određenim trikom, začiniti nečim donekle >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << novim nešto što je univerzalno i o čemu je toliko puta pisano. "Elementi fantastičnog i horora kao začin nešto su što koristim da bih imao efekat na čitaoca", objašnjava Tuševljaković, koji je prethodno već napisao horor roman "Senka naše želje".

Možda je najbolje citirati recenziju Vuleta Žurića, koji je o ovoj zbirci napisao: "Glas Darka Tuševljakovića u srpskoj književnosti 21. veka zapravo je šapat od koga vas podilazi jeza, cvokoću vam zubi, a vrata se zatvaraju uz škripu koja može da znači samo jedno. Nakon što pročitate njegove priče, teško da ćete više ikome ikada poželeti da poželite laku noć..."

Nikola Petaković, urednik domaćih izdanja "Čarobne knjige", upravo je tim rečima započeo promociju, a pisac Oto Oltvanji je tom prilikom rekao: "Na promocijama svojih kolega govorim samo ukoliko su ispunjena dva osnovna uslova – da sam knjigu pročitao i da mi se dopada. Darkove priče su atmosferične, melanholične i prijemčive."

Od devet priča u ovoj zbirci, pet je prethodno objavljeno i nagrađivano, a četiri su sasvim nove. Sve su napisane između 2008. i 2012. godine.
 
 

Nastavak na Art-anima.com...






Povezane vesti

Promocija "Žute kabanice" zatvara manifestaciju "Dani Čarobne knjige"

Izvor: Art-anima.com, 02.Okt.2013

U sredu 02. oktobra 2013. godine biće upriličen sedmi i poslednji dan manifestacije "Dani Čarobne knjige" kojom je u Kulturnom centru Beograda obeleženo deset godina rada ove izdavačke kuće...Kako su posetioci manifestacije tokom prethodnih šest dana navikli, od 18 časova je tribinski program...

Nastavak na Art-anima.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.