Održan koncert Filharmonije u čast Zorana Đinđića

Izvor: Blic, 17.Mar.2012, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan koncert Filharmonije u čast Zorana Đinđića

Beogradska filharmonija sinoć je održala koncert u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine, a nastup je bio posvećen uspomeni na pokojnog premijera Zorana Đinđića. Svečanim koncertom u Kolarcu svake godine se obeležava godišnjica ubistva prvog demokratski izabranog premijera Srbije.

Sinoćni koncert deo je ciklusa pod nazivom "Hod po žici”, a otvoren je uvertirom "Figarove ženidbe” V. A. Mocarta.

Sledili su Mocartov peti koncert za violinu i orkestar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Lakrime” za violu i orkestar Bendžamina Britna i Mocartova Simfonija broj 35.

Beogradska filharmonija je celokupan program izvodila sa čuvenim violinistom Julijanom Rahlinom, koji je nastupao kao dirigent i solista.

Rahlin je jedan od najtalentovanijih violinista našeg vremena i proslavio se kao najmlađi solista u istoriji Bečke filharmonije.

Koncertu su prisustvovali Ružica Đinđić i Ivan Tasovac, a u publici su se našli i teatrolog i književnik Jovan Čirilov, bivši premijer Srbije Zoran Živković i ambasador Nemačke Volfgang Mas.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.