Odobrene parade ponosa

Izvor: SEEcult.org, 19.Sep.2015, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobrene parade ponosa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije odobrilo je održavanje Parade ponosa i Trans parade 20. septembra u Beogradu, apelujući na sve da se uzdrže bilo kakvog vida pretnji ili nasilja.

MUP je saopštio da će omogućiti poštovanje Ustava i zakona, kao i da neće dozvoliti narušavanje bezbednosti građana, podsećajući ujedno da ima obavezu da snima i fotografiše sve javne skupove, prenela je RTS.

Odobrenje za održavanje Parade ponosa, koja počinje u 12 sati kod zgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << Vlade Srbije u Nemanjinoj, kao i prve Trans parade, zakazane za 11 sati u Pionirskom parku, bilo je očekivano, budući da nije bilo većih incidenata, pretnji i zakazivanja kontramitinga kao u nedavnoj prošlosti, kada su i manifestacije LGBT zajednice zabranjivana.

Organizatori Nedelje ponosa i Prajde šetnje, koja će biti održana pod sloganom “Moja prava-moji zahtevi”, izrazili su ranije tokom dana zadovoljstvo saradnjom s državnim institucijama, kao i očekivanje da će sve proteći mirno i bez problema - kako je i planirano.

Kao i 2014. godine, kada je Parada ponosa prvi put održana bez problema, učesnicima će se pridružiti gradonačelnik Siniša Mali, pojedini ministri, domaći i evropski parlamentarci, predstavnici civilnog sektora i javne ličnosti.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dužnost države da obezbedi mirno održavanje parada ponosa, ali da neće prisustvovati tim skupovima, jer je to njegovo građansko pravo.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.