Odobreno održavanje Parade ponosa i Trans parade u Beogradu

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Sep.2015, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobreno održavanje Parade ponosa i Trans parade u Beogradu

BEOGRAD - Organizacioni odbori Parade ponosa i Trans parade saopštili su da su dobili odobrenje da njihovi skupovi sutra budu održani u Beogradu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova istaklo da je obavezno da očuva javni red i mir, i da neće dozvoliti narušavanje bezbednosti građana Srbije.

Član organizacionog odbora Ponos transosoba Helena Vuković izjavila je da će sutra u Beogradu biti održan najavljena Trans parada u Pionirskom parku.

"Dobili smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << potvrdu da je sve u redu i da nema problematičnih detalja", rekla je Vuković.

Iz organizacionog odbora Parade ponosa, koja je, takođe, zakazana za sutra, rekli su Tanjugu da će taj skup održan.

MUP je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da će omogućiti poštovanje Ustava i zakona Srbije.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obavezno je da očuva javni red i mir i neće dozvoliti narušavanje bezbednosti građana Srbije. Ministarstvo će omogućiti poštovanje Ustava i zakona Republike Srbije. Apelujemo na građane da se uzdrže od bilo kakvog vida pretnji ili nasilja", saopštio je MUP.

U saopštenju se podseća da je MUP u obavezi da snima i fotografiše sve javne skupove koji se održavaju na njenoj teritoriji.

Nešto ranije je saopšteno da će utakmica između fudbalera Partizana i Radničkog sutra početi u 20 časova i da je odluka doneta u skladu sa bezbednosnom procenom policije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.