Odlazak operske dive: Preminula Monserat Kabalje

Izvor: BKTV News, 06.Okt.2018, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlazak operske dive: Preminula Monserat Kabalje

Legenadarna operska pevačica Monserat Kabalje preminula je u 85. godini u Barseloni.

Kako prenosi Franc pres španska operska diva preminula u bolnici. Posle moždanog udara koji je doživela 2012. godine, Monserat je često bolovala.

Bila je poznata je po interpretacijama Belinijevih, Rosinijevih i Donicetijevih opera, a toko svoje blistave karijere izvodila je više od 90 različitih uloga i snimila više od 80 albuma.

Sarađivala je i sa pop pevačem Fredijem >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Merkjurijem iz grupe Kvin, a zajedno su snimili pesmu „Barselona“. Pesma je kasnije postala himna letnjih Olimpijskih igara koje su održane 1992. godine u Barseloni.



Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ODLAZAK OPERSKE DIVE: Preminula Monserat Kabalje

Izvor: Večernje novosti, 06.Okt.2018

Legenadarna španska operska pevačica Monserat Kabalje preminula je danas u 85. godini u svojoj kući u Barseloni Legenadarna španska operska pevačica Monserat Kabalje preminula je danas u 85. godini u svojoj kući u Barseloni, prenosi AFP.Monserat Kabalje je poznata po interpretacijama...

Nastavak na Večernje novosti...

Preminula operska pevačica Monserat Kabalje

Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2018

Poznata operska pevačica Monserat Kabalje preminula je u 85. godini. u bolnici u Barseloni.. . Poznata je po interpretacijama Rosinijevih, Belinijevih i Donicetijevih opera. Tokom karijere izvodila je preko 90 različitih uloga i snimila preko 80 albuma.. . . Sarađivala je i sa pop pevačem...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.