Izvor: SEEcult.org, 06.Okt.2018, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Monserat Kabalje

Španska operska diva Monserat Kabalje, koja je imala više od 4.000 nastupa i 90 uloga, preminula je u 86. godini u rodnoj Barseloni. Monserat Kabalje preminula je 6. oktobra u bolnici, u kojoj je bila zbog problema sa žučnom kesom, preneo je El Pais. Tokom karijere koja je trajala vise od pet decenija, Monserat Kabalje je snimila više od 80 albuma, a nastupala je u najprestižnijim svetskim operskim dvoranama. Čuvene su njene interpretacije Rosinijevih, Belinijevih, Donicetijevih i Verdijevih opera.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Preminula Monserat Kabalje

Izvor: VOA, 06.Okt.2018

Španska operska pevačica Monserat Kabalje preminula je u 85. godini u bolnici "San Pau" u Barseloni. Porodica Monserat Kabalje nije želela da uzrok smrti bude objavljen, prenosi AP, iako su saopštili da je bila u bolnici od septembra. Španski mediji preneli su da je imala problema sa žučnom...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.