Nordijska panorama u Dvorani KCB

Izvor: Glas javnosti, 04.Feb.2010, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nordijska panorama" u Dvorani KCB

BEOGRAD - Festival "Nordijska panorama", na kojem će biti predstavljena najbolja ostvarenja s prošlogodišnjeg festivala "Nordisk panoram" u Rejkjaviku, biće održan od 11. do 15. februara u Kulturnom centru Beograda.

Festival se organizuje po sedmi put, a biće prikazano 35 filmova sa 20. festivala nordijskog filma koji je održan od 25. do 30. septembra prošle godine, saopšteno je iz KCB-a.

"Nordijska panorama 2010" je najobimnija do sada: predstaviće devet dokumentarnih, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 14 kratkih igranih, četiri eksperimentalna i osam animiranih filmova, od kojih su mnogi dobili značajna evropska i svetska priznanja.

Festival će biti otvoren 11. februara u Kulturnom centru Beograda projekcijom filma "Ana", koji je osvojio nagradu za najbolji nordijski kratki film, a deo programa biće prikazan i u Domu kulture "Studentski grad".

Festival "Nordisk panoram", ili Filmski festival pet gradova, održava se svake godine u drugom nordijskom gradu.

Izbor najboljih filmova za publiku u Srbiji zajednički su osmislili saradnica "Filmkontakt nord" Jing Has i filmski reditelj Marin Malešević.

Posle Beograda, festival će gostovati i u Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Leskovcu, Sopotu, Obrenovcu, Lazarevcu, Beočinu, Gornjem Milanovcu, Pančevu, kao i u gradovima Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.