Nišvil objavio kompletan program, odluka o održavanju 1. avgusta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2020, 12:39

Nišvil objavio kompletan program, odluka o održavanju 1. avgusta

Nišville jazz festival je objavio kompletan glavni, kao i sve prateće programe planirane za ovogodišnjeg izdanje koje bi trebalo da se održi od 7. do 16. avgusta na današnjoj konferenciji ispred Nišvil džez Muzeja, a direktor festivala Ivan Blagojević je naglasio da će konačna odluka o formatu i terminu održavanja biti doneta 1. avgusta.

Ona će zavisiti, kako je rekao, od stanja epidemiološke situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i preporuka kriznog štaba.

"Da li će festival, odnosno, glavni muzički program, biti održan u predviđenom terminu od 13. do 16. avgusta - sa tada dozvoljenim brojem posetilaca , ili online - bez posetilaca, zavisiće najviše od odluka pojedinih zemalja da ukinu obavezan karantin od 14 dana za svoje umetnike nakon nastupa na Nišvillu . Ukoliko te odluke, koje su sada na snazi, ne budu ukinute do 1. avgusta , Nišville će biti održan između 10. i 13. septembra, verujemo, tada u boljim okolnostima", rekao je direktor Nišvilla .

Blagojević je zamolio članove republičkog kriznog štaba, kao i svih gradskih kriznih štabova da se suzdrže od označavanja umetničkih festivala kao potencijalno najopasnijih žarišta širenja epidemije.

"Pre svega mislim na pozorišne, filmske i muzičke festivale čiji su organizatori sposobni da sprovedu mere socijalne distance mnogo bolje nego što je to moguće u lokalnom gradskom prevozu, šoping molovima ili kafanama i klubovima", kazao je direktor.

On je zamolio krizne štabove da na nekoj od narednih sednica jasno razdvoje dozvoljeni broj okupljenih građana u zatvorenim i na otvorenim prostorima.

"Nelogično je da ograničenje za otvorene prostore bude takođe 10 ljudi ako trenutno samo na korzoima vodećih srpskih banja imamo po nekoliko hiljada posetilaca. Mora se povesti računa, o opstanku i egzistenciji slobodnih umetnika i nezavisne kulturne scene jer su ti segmenti u daleko nepovoljnijem položaju od kolega zaposlenih u javnim kulturnim institucijama", kaže Blagojeveć.

On smatra da je za početak važno da im se ne uskraćuje pravo na rad i umetničko izražavanje - makar pred malobrojnijom publikom nego što je to uobičajeno.

"Epidemija se smatra neposrednom ratnom opasnošću, a tada važi crvena linija koju je još početkom Drugog svetskog rata postavio Vinston Čerčil - zaštititi kulturu jednog naroda po svaku cenu. Za početak - ne prelivati budžet za Ministarstvo kulture u vojno, ili bilo koje drugo ministarstvo", zaključio je direktor Nišvilla .

Na pres konferenciji su umetnička direktorka " Nišville džez teatra " i urednik " Nišville movie summit -a" Maja Mitić i Branislav Miltojević predstavili pozorišni i filmski program - planiran za ovogodišnji festival.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konačna odluka o održavanju Nišvil džez festivala 1. avgusta

Izvor: Danas, 17.Jul.2020

Konačna odluka o formatu i terminu održavanja Nišvil džez festivala biće doneta 1. avgusta, a zavisiće od stanja epidemiološke situacije i preporuka kriznog štaba, rekao je danas direktor festivala Ivan Blagojević.

Nastavak na Danas...

Odluka o održavanju ovogodišnjeg Nišvil džez festivala 1. avgusta

Izvor: Danas, 17.Jul.2020

Direktor Nišvil džez festivala Ivan Blagojević izjavio je danas da će konačna odluka o formatu i terminu održavanja ovogodišnjeg festivala biti doneta 1. avgusta,  iako su objavljeni kompletan glavni program kao i svi prateći programi planirani za ovogodišnje izdanje koje bi trebalo da se održi...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.